Yayınlanma Tarihi: 27 Mayıs 2014 Salı

Üniversitemiz EDUROAM Ağı Hakkında Duyuru

EDUROAM Nedir?

Üniversitemiz, EDUROAM (educational roaming - eğitim dolaşımı) olarak bilinen ve dünyada 69 ülkenin akademik kurumlarının üye olduğu, uluslararası araştırma ve eğitim topluluğu için geliştirilmiş, dünya çapında bir bilgisayar ağ sistemine 2012 yılında üye olmuştur. Bu ağ, öğrenci, akademik ve idari personelin bulundukları veya ziyaret ettikleri yerleşkelerde, kendi bilgisayarları ve mobil cihazları üzerinden Internet erişimi elde etmelerine izin verir.

Üniversitemizin akademik ve idari personelleri @hitit.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden öğrencilerimiz ise @ogrenci.hitit.edu.tr uzantılı e-posta adreslerinden EDUROAM ağına kendi yerleşkeleri yanı sıra, ülke içinde ve dışında, bulundukları yerleşkede de EDUROAM ağlarını özgürce ve ücretsiz olarak kullanabilirler.

Kullanıcılar, EDUROAM ağına bir kez giriş yaptıktan sonra tekrar kullanıcı bilgilerini girmeye gerek kalmamaktadır. E-Posta şifresi değiştiğinde EDUROAM ayarlarının yeniden yapılandırılması gerekmektedir.

Üniversitemizi ziyaret eden EDUROAM misafir kullanıcıları da EDUROAM'a üye bir kurumun verdiği kullanıcı kodu ve şifresine sahip olmaları halinde, yerleşke içindeki EDUROAM ağına hiçbir müracaat gerekmeksizin, onay ve yetki almadan bağlanabilirler.

EDUROAM ağı, kullanıcılarına güvenli bağlantı sağlamak için “şifreli tünel” olarak tanımlanabilecek bir bağlantı teknolojisinden yararlanmaktadır. Üniversitemiz EDUROAM ağına bağlantı teknolojileri konusunda kapsamlı bilgilerin bulunabileceği bağlantı ayarları sayfasında farklı mobil cihazların, hangi yöntemlerle bağlanabileceği, örneklerle, detaylı olarak anlatılmıştır.

http://www.eduroam.org.tr/ sayfasında ise EDUROAM hakkında daha kapsamlı bilgiler yanında Türkiye ve diğer ülkelerdeki EDUROAM ağları da görülebilir.

Hitit Üniversitesi Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Instagram Twitter Facebook Youtube