Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2014 Cumartesi

KYK Yurt Kayıt Başvuruları Başladı

Kredi ve Yurtlar Kurumu'na (KYK) 2014–2015 Öğretim yılında yurt içinde Yüksek Öğrenim programına girmeye hak kazanan veya ara sınıf öğrencilerinin yurt başvuruları başladı.

2014-2015 Eğitim Öğretim yılında Lisans Yerleştirme Sınavı'na girerek yurt içi ve KKTC'de ilk defa herhangi bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık ve 1.sınıf öğrencileri ile herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitimine devam eden ara sınıf öğrencileri bugünden itibaren 11 Ağustos 2014 tarihine kadar KYK'nın "https://www.kyk.gov.tr" internet adresinden yayımlanacak olup başvuru formundan yurt başvurusu yapılabilecektir. Bu başvuru süreci kapsamındaki öğrenciler için başvuru alımı tekrarlanmayacaktır.

Yüksek lisans, doktora, özel yetenek, dikey (DGS), yatay geçiş sınavı ile yükseköğretim programlarına girecek öğrenciler ile artık yıl öğrencileri için alınacak başvurular ileri bir tarihte duyurulacak. Yükseköğretim kurumlarına ek kontenjanla yerleşecek öğrencilerin yurt başvuruları ise ÖSYM tarafından ek yerleştirme sonuçları açıklandıktan sonra duyurulacaktır.  

Detaylı bilgiye ulaşmak için tıklayınız.

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube