Yayınlanma Tarihi: 31 Aralık 2015 Perşembe

"Akademik Teşvik Ödeneği” ve YÖKSİS’te Faaliyetlerin Güncellenmesi

Bilindiği üzere "Akademik Teşvik Ödeneği Yönetmeliği" 18 Aralık 2015 tarihli ve 29566 Sayılı Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir. Söz konusu teşvikten yararlanmak isteyen Öğretim Elemanlarımızın başvuruları, yönetmelik gereği, 1-15 Ocak 2016 tarihleri arasında yapılacaktır. 

Adı geçen yönetmelikle ilgili Yükseköğretim Kurulu’nda 30 Aralık 2015 tarihinde yapılan bilgilendirme toplantısında verilen bilgiye göre; teşvik başvurularının ve puanlamasının YÖKSİS üzerinden yapılabilmesine dönük çalışmalar devam etmekte olup, en kısa zamanda tamamlanarak hizmete girecektir. Buna göre, akademisyenlerimizin sisteme girmiş oldukları güncellenmiş faaliyetleri ve kişisel bilgileri doğrultusunda akademik teşvik puanlarının hesaplanması da mümkün olacaktır. Başvuru da bu hesaplamanın sonucunda elde edilen formun çıktısı ile yapılacaktır. 

Yukarıda ifade edildiği üzere başvurularda YÖKSİS (http://yoksis.yok.gov.tr) veri tabanındaki bilgiler esas alınacak olup, sistemden alınacak çıktı ile birlikte bu faaliyetlere ait örnek ve belgeler de sunulacaktır. 

Başvuru sürecinin önemli aşamasını oluşturan güncel bilgilerinizin ve akademik faaliyetlerinizin YÖKSİS veri tabanına en kısa zamanda girilerek, her bir faaliyete ilişkin ilgili belgelerin (projeye ait bilgiler, yayın kopyası, hangi indekste olduğunu gösteren belge vb) temin edilerek hazırlanması, teşvik başvurularınızı hızlandıracaktır. 

Konuyu bilgilerinize sunar, çalışmalarınızda başarılar dileriz.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube