Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2015 Çarşamba

İŞKUR’dan Öğrencilerimize Ayda 600 TL Kazanarak Staj Yapma İmkânı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), Aktif İstihdam Politikaları kapsamında uygulamaya koyduğu İşbaşı Eğitim Programı (İEP) aracılığı ile üniversite öğrencilerine staj imkânı sunmaya başlamıştır. Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında işgücü piyasasında karşılaştığı en önemli sorunlarından deneyim eksikliğinin giderilmesinde önemli bir fırsat sağlayacak olan program aynı zamanda öğrenciler için yarı zamanlı çalışarak ek gelir sağlama fırsatı veriyor. İŞKUR Çorum İl Müdürlüğünce başlatılmış bulunan İşbaşı Eğitim Programından yararlanmak isteyen öğrencilerimiz için Üniversitemiz Rektörlük Binasında bulunan İş ve İnsan Kaynakları Merkezinde İŞKUR İl Müdürlüğü için Hizmet Noktası tahsis edilecektir.

İşbaşı Eğitim Programının öğrencilere sağladığı faydalar nelerdir?

  • Öğrencilerimiz eğitim aldıkları veya başka bir alanda mesleki deneyim ve becerilerini uygulamalı olarak geliştirme fırsatı bulabilecektir.
  • Staj süresince programa katılan tüm öğrencilerimize İŞKUR tarafından günlük 25 TL ücret ödenecek ve İş Kazası ve Meslek Hastalığı ile Genel Sağlık Sigortası primleri İŞKUR tarafından yatırılacaktır.
  • Öğrencilerimiz zorunlu stajlarını da işbaşı eğitim programı kapsamında gerçekleştirilebilecekler.
  • Öğrencilerimizin mezuniyet sonrasında iş arama sürecinde karşılaşabileceği deneyim eksikliği problemini gidermeye katkı sağlayacaktır.
  • Program süresi sonunda alacakları işbaşı eğitim sertifikasına ve kazandıkları iş deneyimlerine CV’ lerinde yer verebileceklerdir.

Hangi öğrencilerimiz İEP’e katılabilecek?

  • Ön lisans, lisans, yüksek lisans, doktora, gündüz veya ikinci öğretim öğrencileri programdan faydalanabilecek.
  • Başvuru için herhangi bir zaman kısıtlaması bulunmayıp programa her zaman başvurulabilecektir.

Program hakkında detaylı bilgi almak ve kayıt yaptırmak isteyen öğrencilerimiz Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünde görevli İş ve Meslek Danışmanlarına başvurabilirler.

İletişim Bilgileri: Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü 

Adres: Gülalibey Mahallesi Cengiz Topel Caddesi No: 122 ÇORUM

Telefon: (0 364) 213 83 39

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube