Yayınlanma Tarihi: 09 Şubat 2015 Pazartesi

Üniversitemiz Tarafından 4. Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu Düzenlenecektir

Değerli Meslektaşım,

İlki 2008 yılında Yabancı Diller ve Mesleki Kariyer Üniversitesi (YDMKU) ev sahipliğinde Almatı’da (Kazakistan) gerçekleştirilmiş olan Uluslararası Türk Dünyası Ekonomi Forumu’nun dördüncüsü, 7-9 Mayıs 2015 tarihleri arasında YDMKU ile Hitit Üniversitesi ortaklığında, Üniversitemiz ev sahipliğinde düzenlenecektir.

Dünyanın pek çok ülkesinden, özellikle de Türk Dünyasından gelecek bilim insanlarının katılımlarıyla gerçekleştirilecek olan etkinlikte, ekonomi, ticaret, kalkınma, tarih, edebiyat, din bilimleri, kültür ve turizm konusunda yapılan çalışmalar başta olmak üzere, Türk Dünyası ile ilgili hemen her konuda yapılan çalışma, farklı disiplinlerdeki akademisyenler tarafından ele alınarak, tartışlacaktır.

Türkiye’nin yanı sıra, başta Kazakistan olmak üzere tüm Türk Cumhuriyetlerinden konuyla ilgili araştırmalar yapan akademisyenlerin katılacağı etkinliğe, ev sahibi kurum olarak üniversitemizin değerli öğretim elemanlarının özellikle bildiri sunarak katılımı büyük bir önem arzetmektedir. Sizlerin katılımı, hiç şüphesiz etkinliğin zengin bir bilimsel içerikle gerçekleştirilmesine ve Türk Dünyası ile Üniversitemizin daha yakın ve yoğun bir diyalog kurmasına, ileriye dönük işbirliklerinin kurulmasına önemli katkılar sağlayacaktır.

Etkinlikte sunulan bildirilerden seçilenler, tam metin olarak, ulusal/uluslararası 7 farklı index tarafından taranan Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nde hakem sürecinden geçtikten sonra yayınlanacaktır.

Etkinlik ile ilgili detaylı tüm bilgiler sempozyum web sayfasında (http://www.tdef.hitit.edu.tr) yer almaktadır.

Çalışmalarınızda başarılar diler, saygılarımı sunarım.

 

Prof.Dr. Reha Metin ALKAN

Rektör                

 

 

Etkinlik Önemli Tarihleri

Bildiri Özetlerinin Gönderilmesi         : 15 Şubat 2015

Kabul Edilen Bildirilerin İlanı              : 15 Mart 2015

Etkinlik Tarihi                                         : 7-8-9 Mayıs 2015

Tam Metinlerin Gönderilmesi             : 1 Temmuz 2015

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube