Yayınlanma Tarihi: 04 Mart 2015 Çarşamba

AB ve Türkiye Arasında Sivil Toplum Diyaloğu - IV Hibe Programı Yeni Çağrıları

Avrupa Birliği Bakanlığı, Katılım Öncesi AB Mali Yardımı kapsamında finanse edilen Sivil Toplum Diyaloğu hibe programları aracılığı ile Türkiye ve Avrupa Birliği sivil toplum kuruluşları arasındaki diyalog sürecini desteklemeye devam etmektedir. Sivil Toplum Diyaloğu-IV Hibe Programı ile belirlenen dokuz müktesebat başlığı ve politika alanında geliştirilecek ve Türkiye’nin AB’ye katılım sürecine önemli katkı sağlayacak olan hibe projeleri aracılığıyla, Türkiye ve AB üye ülke sivil toplumları arasında güçlü bağlar kurulması ve işbirliğinin desteklenmesi hedeflenmektedir.

Eğitim Hibe Programı kapsamında STK’lardan aşağıda sunulan öncelik alanlarında proje geliştirmeleri beklenmektedir:

1. Erken okul terkleriyle mücadele
  2. Hayat boyu öğrenme için anahtar beceriler/yeterliliklerin geliştirilmesi (örn: dijital becerileri, öğrenmeyi öğrenme ve girişimcilik)
  3. Öğretmenlerin mesleki ve pedagojik gelişimlerinin iyileştirilmesi
  4. Okul öncesi eğitim
  5. Yetişkin eğitiminde kalite

Eğitim Hibe Programı

1. Erken okul terkleri ile mücadele

2. Hayat boyu öğrenme için anahtar beceriler/ yeterliliklerin geliştirilmesi (örn: dijital becerileri, öğrenmeyi öğrenme ve girişimcilik)

3. Öğretmenlerin mesleki ve pedagojik gelişimlerinin iyileştirilmesi

4. Okul öncesi eğitim

5.Yetişkin eğitiminde kalite

Sivil Toplum Kuruluşları

Sivil Toplum Kuruluşları(Türkiye’den “Dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları”; AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar); Üniversiteler, Odalar (TOBB ve EUROCHAMBERS üyeleri hariç), Federasyonlar, Konfederasyonlar ve Birlikler

Eğitim Hibe Programı kapsamında Türkiye’den başvuru yapan STK’ların AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile ortak projeler geliştirmeleri zorunludur. Benzer şekilde AB üyesi ülkelerden başvuru yapacak kar amacı gütmeyen kuruluşların da eş-başvuran olarak Türkiye’den STK’larla ortak bir proje geliştirerek başvurmaları gerekmektedir.  Bu şartın sağlanması halinde AB Aday Ülkelerinden kar amacı gütmeyen kuruluşlar da geliştirilen projelerde eş-başvuran olarak yer alabileceklerdir.

Hibe Programının toplam bütçesi 1.000.000 Avro’dur.

Her bir proje için Asgari hibe tutarı: 50.000 Avro ve Azami hibe tutarı: 150.000 Avro olarak belirlenmiştir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Hibe Programı kapsamında, STK’lardan “göç, sığınmacılar ve insan kaçakçılığı ile mücadele” öncelik alanında proje geliştirmeleri beklenmektedir.

Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Hibe Programı

Göç, iltica ve insan ticareti ile mücadele

Sivil Toplum Kuruluşları

Sivil Toplum Kuruluşları(Türkiye’den “Dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları”; AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar); Üniversiteler, Düşünce Kuruluşları, Odalar (TOBB ve EUROCHAMBERS üyeleri hariç üyeleri hariç), Federasyonlar, Konfederasyonlar, Birlikler ve Barolar

Adalet, Özgürlük ve Güvenlik Hibe Programı kapsamında Türkiye’den başvuru yapan STK’ların AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile ortak projeler geliştirmeleri zorunludur. Benzer şekilde AB üyesi ülkelerden başvuru yapacak kar amacı gütmeyen kuruluşların da eş-başvuran olarak Türkiye’den STK’larla ortak bir proje geliştirerek başvurmaları gerekmektedir.  Bu şartın sağlanması halinde AB Aday Ülkelerinden kar amacı gütmeyen kuruluşlar da geliştirilen projelerde eş-başvuran olarak yer alabileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı kapsamında, STK’lardan “AB ülkelerinde tesis edilen mesleki yeterliliklerin karşılıklı tanınması isteminin daha iyi kavranabilmesi için meslek örgütleri arasında işbirliği” öncelik alanında proje geliştirmeleri beklenmektedir.

İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı

AB ülkelerinde tesis edilen mesleki yeterliliklerin karşılık tanınması sisteminin daha iyi kavranabilmesi için meslek örgütleri arasında işbirliği yapılması

Sivil Toplum Kuruluşları

(Türkiye’den “Dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları”; AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar); Odalar (TOBB üyeleri hariç), Federasyonlar, Konfederasyonlar, Birlikler, Barolar, İşçi ve İşveren Sendikaları

Sivil Toplum Kuruluşları(Türkiye’den “Dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların federasyon ve konfederasyonları”; AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar); Odalar (TOBB ve EUROCHAMBERS üyeleri hariç), Federasyonlar, Konfederasyonlar, Birlikler, Barolar, İşçi ve İşveren Sendikaları

İş Kurma Hakkı ve Hizmet Sunumu Serbestisi Hibe Programı kapsamında Türkiye’den başvuru yapan kuruluşların AB Üyesi Ülkelerden kar amacı gütmeyen kuruluşlar ile ortak projeler geliştirmeleri zorunludur. Benzer şekilde AB üyesi ülkelerden başvuru yapacak kar amacı gütmeyen kuruluşların da eş-başvuran olarak Türkiye’den STK’larla ortak bir proje geliştirerek başvurmaları gerekmektedir.  Bu şartın sağlanması halinde AB Aday Ülkelerinden kar amacı gütmeyen kuruluşlar da geliştirilen projelerde eş-başvuran olarak yer alabileceklerdir.

Ayrıntılı bilgi için tıklayınız.

Tüm başvurular için son teslim tarihi 1 Haziran 2015’tir.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ PROJE KOORDİNASYON BİRİMİ