Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2015 Çarşamba

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Milletimizin bağımsızlığa ulaşma yolunda kendi azmiyle başlatmış olduğu var olma mücadelesinin en önemli adımı, 23 Nisan 1920 tarihinde açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi’dir. Milli egemenliğimizin kabul edildiği bu tarihte, milli iradenin dışında hiçbir gücün tanınmayacağı tüm dünyaya duyurularak ulusal egemenliğimizin simgesi haline gelmiştir.

“Egemenlik, kayıtsız şartsız milletindir” sözünün hayata geçtiği bugün, millet egemenliğimizi ilelebet koruyarak sahip çıkacak çocuklarımıza bayram olarak armağan edilmiştir. TBMM’nin kuruluş tarihi aynı zamanda bir milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada da evrensel bir özellik kazanarak tüm dünya çocuklarının bayramı olmuştur.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 95. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın ‘23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını rahmetle anar, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.

 

Prof. Dr. Reha Metin Alkan

                                                                                                                                                                    Rektör

 

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube