Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2015 Pazartesi

•   Hitit-Bulut,
  •   Wi-Fi,
  •   FTP ve vb,

Uygulamalarına ait; kullanıcı adı/şifre/adres/telefon numarası gibi kişisel bilgilerin e-posta aracılığıyla (kota dolması, hesapların çalındığı, upgrade edilmesi gerektiği vb gerekçelerle) istenmesine şahit olunmaktadır. Kişisel bilgilerin elde edilmesine dönük kötü niyetli amaçlarla yapılan bu girişimlere karşı dikkatli olunması gerektiğini, kişisel bilgilerin hiç bir şekilde elektronik ortamda paylaşılmaması gerektiğini önemle hatırlatmak istiyoruz. Bu tür talepleri içeren e-postaların silinmesini, yönlendirme yapılmak istenilen bağlantılara erişim yapılmamasını ve kaynağından emin olunmayan programların yüklenmemesini önemle tavsiye ederiz.

Ayrıca güvenliğiniz için,

- Kaynağından şüphelendiğiniz e-postaları açmamanızı ve herhangi bir bilgi girmemenizi,

- Güncel bir antivirus yazılımı ile bilgisayarınızı sürekli güvenli tutmanızı,

- Lisanslı yazılımları kullanmanızı,

- Java ve Adobe Flash Player kullanıyorsanız bu uygulamaların güncel olduğundan emin olmanızı öneririz.

Bu konular hakkında yardım ve destek almak için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığının bidb@hitit.edu.tr e-posta adresine ve 0364 219 20 00 numaralı telefonuna başvurabilirsiniz.

Saygılarımızla,