Yayınlanma Tarihi: 19 Haziran 2015 Cuma

İdari Personelimize ABD’de Burs Fırsatı

Türkiye-Amerika Birleşik Devletleri Kültürel Mübadele Komisyonu, bilinen adıyla Türkiye Fulbright Eğitim Komisyonu, Türk ve Amerikalı üniversite mezunları, araştırmacılar ve bilim adamları arasındaki kültürel değişim programlarını desteklemektedir. Fulbright Programı 1946 yılında Senatör J. William Fulbright’ın önerisiyle Amerika Senatosu tarafından çıkarılan bir yasa ile başlatılmıştır. Programın bütçesi iki ülke hükümetlerinin katkılarıyla sağlanmaktadır. Fulbright Programı, Türkiye Cumhuriyeti ve Amerikan vatandaşları arasındaki karşılıklı anlayış ve saygıyı, kültürel değişim yolu ile güçlendirmeyi amaçlamaktadır.

Kariyerlerinin ortasında, kamuya hizmet veren bir kurumda çalışan, liderlik özelliklerine sahip ve profesyonel gelişime açık yönetici, planlamacı ya da uzmanların başvuru yapabileceği bir burs programı olan Hubert H. Humphrey Burs Programı’nın akademik ve profesyonel gelişim olmak üzere iki yönü bulunmaktadır. Humphrey bursiyerleri, misafir edildikleri Amerika Birleşik Devletleri’nin önde gelen üniversitelerinde bir akademik yıl boyunca takip ettikleri özel çalışma programlarının yanı sıra, mesleki ziyaretler, konferanslar, eğitim programları ve en az 6 haftalık stajı kapsayan profesyonel gelişim faaliyetlerine katılırlar.

Hubert H. Humphrey Burs Programı’nın son başvuru tarihi 21 Ağustos 2015’tir.

Programa ilişkin başvuru formu ve ayrıntılı bilgi için tıklayınız.