Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2015 Çarşamba

Rektörümüz Prof. Dr. Reha Metin ALKAN’ın 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Açılış Mesajı

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılımıza bugün itibariyle başlamış bulunmaktayız. Göreve başladığımız günden itibaren geçen yaklaşık 4,5 yıllık süre içerisinde iç ve dış paydaşlarımızın değerli katkıları ile Üniversitemiz için önemli ilerlemeler kaydettik. Bir Dünya Üniversitesi olmayı hedeflemiş, tüm stratejisini ve kriterlerini buna göre belirlemiş, dünyanın değişik 142 üniversitesi ile işbirliğine girmiş, deneyimli kadrosu, sayısı 600’ü aşmış dinamik ve yetkin öğretim elemanları ile ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, yöresiyle ve sanayisiyle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık bir üniversite olarak “Marka Şehir Dünya Üniversitesi” sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerleyen Üniversitemiz; yaklaşık 16.000 öğrenci sayısı, 8 fakülte, 3 enstitü, 2 yüksekokul, 7 meslek yüksekokulu ve 11 Araştırma ve Uygulama Merkezi, son teknoloji kullanılarak yapılıp modern cihazlarla donatılmış laboratuvarı ve Teknokent merkezi ile çalışmalarına büyük bir hızla devam etmektedir. Büyük Hitit Üniversitesi Ailesi olarak, yeni umutlar ve beklentilerle dolu bir eğitim-öğretim yılına bu şekilde başlamanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Sosyal ve Fen Bilimleri Enstitülerimizin 18’i tezli yüksek lisans ve 7’si doktora düzeyinde olmak üzere toplam 25 lisansüstü programı için 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Döneminde belirlediği 287 ulusal öğrenci kontenjanına toplamda 1,012 başvuru yapılmış ve bunlardan 209’u programlarımıza kabul edilmiştir.

2015-ÖSYS Yerleştirme sonuçlarına göre Üniversitemiz bünyesindeki eğitim-öğretim faaliyeti bulunan 5 fakülte ile 2 yüksekokulumuzdaki 23 lisans programındaki 1.565 öğrenci kontenjanımızdan 1.556’sı tercih edilmiş, yeni açılan istihdam odaklı bölümlerimizde de %100’lere varan yüksek bir doluluk oranı elde edilmiş ve Üniversitemiz genelinde lisans düzeyinde ek yerleştirmeler sonucunda %99,2’lik doluluk oranı gerçekleşmiştir.

İlk defa öğrenci alan Alaca Avni Çelik MYO’da Sivil Savunma ve İtfaiyecilik, İskilip MYO’da Grafik Tasarımı (Birinci ve İkinci Öğretim), İç Mekân Tasarımı (Birinci ve İkinci Öğretim) ve Mimari Restorasyon (İkinci Öğretim) olmak üzere toplam 6 programımız için belirlenen tüm öğrenci kontenjanları tercih edilmiş ve yüksek düzeyde yerleşme oranı yakalanmıştır. Meslek Yüksekokullarımıza genel olarak bakıldığında ise, merkez ve ilçelerimizde toplam 6 MYO bünyesinde 50 programımız için belirlenen toplam 1,882 öğrenci kontenjanına 1,759 öğrenci kaydını yaptırmak suretiyle önlisans düzeyinde %93,5’lik bir doluluk oranı yakalanmıştır.

Üniversitemizde gerçekleşen fiziksel, bilimsel ve eğitsel tüm gelişmeler, hiç şüphesiz akademik ve idari personelimiz başta olmak üzere tüm iç ve dış paydaşlarımızla gerçekleştirdiğimiz bilimsel ve eğitsel çalışmalar ve gayretler sonucunda elde edilmiştir. Şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da sizlerle omuz omuza, hep birlikte gerçekleştireceğimiz çalışmalarla çok daha büyük başarılara imza atacağımıza olan inancım tamdır.

Aramıza yeni katılan önlisans, lisans ve yüksek lisans düzeyinde tüm öğrencilerimizin heyecanını paylaşarak, hepsine Hoş Geldiniz diyorum. Üniversitemizin öğrencilerimize yönelik hedefi, içinde bulunduğumuz bilgi çağında, fiziki sınırların neredeyse kalktığı dünyamızdaki rakipleri ile eşdeğer bir eğitim alabilmelerini sağlamaktır. Mezun olduklarında “ben ne yapacağım” kaygısı yaşamadan, özgüveni tam, alanında yeterli bilgi birikimine sahip, dünyayı ve dünyadaki gelişmeleri yorumlayabilen, girişimci, öğrenmeyi öğrenmiş mezunlar olabilmeleri için her türlü eğitsel, sosyal ve kültürel alt yapıyı sunarak, onların dünya ölçeğinde yetişmiş başarılı birer paydaşımız olmaları, bizim en büyük dileğimizdir.

Yeni bir öğretim dönemi öğrencilerimiz, öğretim elemanlarımız ve tüm üniversite personelimizde olduğu kadar, ailelerimiz için de büyük bir heyecan kaynağı olmaktadır. Özellikle çocuklarını okumak için ilk kez şehrimize, üniversitemize gönderen ailelerimiz, çocuklarının bizlere emanet olduğunu bilmelidirler. Öğrencilerimiz bizim evlatlarımız olarak güvenli ve huzurlu bir ortamda eğitim ve öğretimlerini tamamlayacaklardır.

Üniversitemizde bu güzel gelişmeler yaşanırken, son zamanlarda ülkemizin birlik, beraberlik ve huzuruna yönelik terör olaylarının yaşandığını derinden üzülerek görmekteyiz. Bu alçak saldırıların hedefinin ülkemizi karıştırmaya, milletimizin birlik ve beraberliğini bozmaya, huzur ve güvenliğini ortadan kaldırmaya yönelik olduğu açıktır. Ülkemizin dirliğine, birliğine, beraberliğini, huzuruna, barışına gölge düşürmek isteyen ve istikrarlı büyümesini bozmak amacıyla gerçekleştirilen bu hain saldırılar hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Bu vesileyle millet olarak yüreğimizi yakan bu terör olaylarında vatan uğruna şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve milletimize başsağlığı, sabır ve metanet diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle 2015-2016 eğitim-öğretim yılının Üniversitemiz, Çorum ve Ülkemiz için başarı ve mutluluk getirmesini temenni ediyor, yaklaşan Kurban Bayramınızı içtenlikle kutluyor, bayramın iç barışımıza, kardeşliğimize ve birlik ve beraberliğimize vesile olması dileklerimle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

                                                                                                                                      Prof. Dr. Reha Metin ALKAN

                                                                                                                                                        Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube