Yayınlanma Tarihi: 26 Ekim 2016 Çarşamba

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın 2016 Dünya Üniversiteler Güreş Şampiyonası Mesajı

12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası’na katılmak üzere ülkemizde bulunan sporculara ve tüm teknik heyetlere hoş geldiniz diyor, başarılar temenni ediyorum. 

Şampiyona’nın üniversiteler, güreş ve spor camiası ile tüm güreşseverler için hayırlara vesile olmasını diliyorum.

Ata sporumuz olan güreşe yönelik bu büyük organizasyonun ülkemizde gerçekleştirilmesinden duyduğum memnuniyeti özellikle ifade etmek istiyorum.

Ülkemiz her alanda olduğu gibi spor organizasyonlarında da, uluslararası boyutta büyük turnuvalarda yetkinliğini, başarısını ortaya koydu. 

Yakın dönemde 7’nci Akdeniz Oyunları ve 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları gibi küresel organizasyonlara başarıyla ev sahipliği yaptık. 

Bir taraftan alt yapı imkânlarını genişleterek spora ve sporcuya yönelik yatırımlarımızı artırırken, aynı zamanda bu tür ev sahiplikleriyle ülkemizi uluslararası alanda hak ettiği konuma taşımaya çalıştık. 

Bugün ülkemiz, sporun hemen her alanında, küresel ölçekte yarışmaları en iyi şekilde icra edebilecek konuma gelmiştir.

Çünkü spor, rekabet yanında, dostluğun, dayanışmanın ve centilmenliğin de sembolüdür. 

Hangi tür spor olursa olsun, aynı ideal ve hedef uğrunda bir plan dâhilinde çalışmak, gayret göstermek, sporun bizlere öğrettiği en önemli, en temel derslerden biridir. 

Bu şampiyonada olduğu gibi mindere çıkan her bir güreşçinin arkasında onlarca kişinin emeği, katkısı, alınteri vardır. 

Her başarı, havaya kalkan her el sporcuların yanında zafere inanmış, takım olarak kenetlenmiş, zorlukları göğüslemiş birçok gizli kahramanın da başarısıdır.

Bu çerçevede sporun gerek yaygınlaşmasında gerekse tüm dünyada kardeşliğin, barışın, sevgi ve hoşgörünün sembolü haline gelmesinde bu tür organizasyonların çok önemli bir rol oynadığını düşünüyorum. 

Dünyanın dört bir köşesinden gençlerimizi Çorum’da buluşturacak olan bu Şampiyona, kültürler arası etkileşimin artmasına, gençlerimizin kaynaşmasına ve kalıcı dostluklar kurmalarına vesile olacaktır. 

Şampiyona’nın 5 bin yıllık mazisiyle Hitit medeniyetine başkentlik yapmış olan Çorum’da düzenlenmesinin de, şehrimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacağına inanıyorum.

12. Üniversiteler Dünya Güreş Şampiyonası’nın tertip edilmesinde emeği geçen bütün şahıs ve kurumları gönülden kutluyor, gençlerimize müsabakalarda başarılar diliyorum. 

Bu vesileyle, tüm misafirlerinizi ve onlara ev sahipliği yapan Çorumlu kardeşlerimi en kalbi duygularımla selamlıyorum.


Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı     



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube