Yayınlanma Tarihi: 28 Kasım 2016 Pazartesi

UNESCO - L’OREAL Ulusal Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları 2017 İlanı Hk.

UNESCO'nun iki küresel önceliğinden biri olan Toplumsal Cinsiyet Eşitliği kavramının Doğa Bilimleri Sektörü kapsamındaki en güçlü örneklerinden birini UNESCO ve L'Oreal arasındaki işbirliği oluşturmaktadır.

UNESCO-L'OREAL ortaklığında uluslararası "For Women In Science" programının bir uzantısı olan "Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları" ulusal programı, 2003 yılından itibaren Türkiye'de başarı ile yürütülmektedir. 2013 yılından itibaren ise Milli Komisyon ve L'OREAL Türkiye işbirliği ile ülkemizdeki bilim kadınlarının bilimsel çalışmalara teşvik edilmesi maksadıyla burs verilmekte olup, bu doğrultuda 2017 yılında da burs verilmesine karar verilmiştir.

Burs kapsamında Yaşam Bilimleri (Biyoloji, Biyokimya, Biyofizik, Biyoteknoloji, Farmakoloji ve Fizyoloji) ve Malzeme Bilimleri (Taneli Malzemeler, Polimerler, Camlar ve Seramikler, Kompozitler, Biyomalzemeler, Nano-malzemeler, Özel Tasarlanmış Yüzeyler, Fotonik Kristaller; Yoğun Madde Fiziği ve İstatistiksel Fizik) alanlarında araştırma yapmakta ve burs başvurularına ilişkin ilan yılının 31 Aralık günü itibariyle 40 yaşından gün almamış olan üçer genç kadın araştırmacı bu program çerçevesinde $ 15.000 değerinde birer yıllık burs ile desteklenecektir.

Son başvuru tarihi 30 Ocak 2017 olan "Genç Bilim Kadınlarına Destek Bursları"nın başvuru koşulları ve başvuru formu aşağıda sunulmakta olup, detaylı bilgiye UNESCO Milli Komisyonu'nun resmi web sitesinin http://www.unesco.org.tr duyurular bölümünden ulaşılabilmektedir. 

Başvuru formu için tıklayınız.

Başvuru koşulları için tıklayınız.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube