Yayınlanma Tarihi: 25 Aralık 2016 Pazar

Yükseköğretim Kurumları İçin YÖK Doktora Bursu Başvuruları Başladı

YÖK tarafından ilk kez 100 tematik alanda 2000 öğrenciye "100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi" kapsamında doktora bursu verileceği ve burs miktarının aylık 1.550 lira olacağı kısa bir süre önce açıklanmıştı. Sözü edilen doktora bursları için üniversitelerin öncelikli alanlarını belirlemeleri ve bu doğrultuda başvuru yapmaları gerekmektedir. Yükseköğretim Kurumlarının Başvurularına ilişkin, Usul ve Esaslar ile başvuru takvimi YÖK’ün resmi web sitesinde yayımlanmıştır.

Lisansüstü eğitimde 6 doktora programı bulunan Üniversitemiz, bu programlar içerisinde YÖK’ün belirlemiş olduğu öncelikli alanlar için burs talebinde bulunacaktır. Burslara ilişkin süreç, YÖK’ün ve Üniversitemizin web sayfasında paylaşılacaktır.

Konuyla ilgili olarak YÖK tarafından yapılan açıklamada;

“Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen öncelikli alanlarda ülkemizin doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, yurtiçindeki devlet üniversitelerinde 100 tematik alanda 2000 doktora öğrencisine, YÖK Doktora Bursu verilecektir.

Yükseköğretim Kurumları, başvurmak istedikleri alanlara ilişkin Başkanlığımıza 22 Aralık 2016 – 09 Ocak 2017 tarihleri arasında https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinden başvuru yapacak olup, ayrıca doldurulan formun Rektörlükler aracılığıyla üst yazı ekinde Başkanlığımıza gönderilmesi gerekmektedir.

BAŞVURU

1. Yükseköğretim Kurumları,"100/2000 YÖK Doktora Bursu Başvuru Formu”nda istenilen verilerin girişini yapmak üzere belirleyecekleri kişiyi YÖKSİS'te*yetkilendirmeleri gerekmektedir.

Yetkilendirme ilgili Yükseköğretim Kurumunun Personel Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

*YÖKSİS Rol Adı: "100/2000 Doktora Bursu"

2. Başvuru yapılan her bir program için https://webuyg.yok.gov.tr/doktora adresinde bulunan Başvuru Formu'nun, eksiksiz olarak doldurulması gerekmektedir (Başvuru Formun PDF formatına ulaşmak için tıklayınız. Bu format sadece bilgi amaçlıdır).

3. Yükseköğretim Kurumları, ilan edilen öncelikli alanlardan, en fazla 10 alt alan için başvuru yapabileceklerdir.

4. Başvuruda öncelikli alanın adının ve kodunun belirtilmesi zorunludur. Ancak program isminin başvuru yapılacak alanla birebir aynı olması gerekmemektedir.

5. Başvuru kapsamında yeni doktora programlarının açılmasına yönelik bilgilendirme ve gerekli formlara aşağıdaki linkten ulaşılabilmektedir.

6. Sisteme girişlerin Internet Explorer veya Mozilla Firefox üzerinden yapılması gerekmektedir.

Önemli Not: Aday bursiyerler için 2017 Ocak ayı içinde ayrıca bir duyuru yapılacaktır.

Telefon:

0(312) 298 74 82            0(312) 298 74 83

0(312) 298 74 84            0(312) 298 74 87

Eposta: yuzikibin@yok.gov.tr

ifadelerine yer verildi.

YÖK’ün konuya ilişkin duyurusu için tıklayınız.

"100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi" hakkındaki bilgi notu için tıklayınız.

"100/2000 YÖK Doktora Bursları Projesi" tanıtım kitapçığı için tıklayınız.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü