Yayınlanma Tarihi: 04 Şubat 2016 Perşembe

2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Kurum İçi ve Kurumlar Arası Yatay Geçiş Başvuruları Değerlendirme Sonuçları

2015-2016 Eğitim-Öğretim yılı Bahar dönemi yatay geçiş kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, Üniversitemiz Kuzey Kampüsü’nde yer alan Rektörlük binası içerisindeki Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’nda yapılacaktır. Yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yandal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmeliğe ilave edilen EK Madde çerçevesinde, Merkezi Yerleştirme Puanı ile yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların değerlendirme sonuçları, kayıt tarihleri ve gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir.

2015-2016 Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme  Puanı ile yatay geçiş yapan öğrenci listesine ulaşmak için tıklayınız.

Kayıt Tarihleri : 08-10 Şubat 2016  Saat:09:00-17:00 Arası (Asil)

: 11-12 Şubat 2016 Saat:09:00-17:00 Arası (Yedek)

Kayıt Yeri : Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı – ÇORUM

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Nüfus Cüzdan fotokopisi (Aslı görülmek koşuluyla fotokopisi alınacaktır.)

2- ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi,

3- Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan onaylı Öğrenci Belgesi,

4- 4,5cm x 6cm ebadında 3 adet fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

5- Onaylı transkript,

6- Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,

7- Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının onaylı (ders içeriği) örneği,

8- Not Dönüşüm Tablosu,

9- Geldiği Üniversitede Başarı sıralamasına giren İkinci Öğretim öğrencileri için, %10 başarı sıralamasına girdiğine dair belge,

10- Askerlik Durum Belgesi (29 yaşını doldurmuş erkek adaylar için),

11- İkinci Öğretimler için Katkı payının (harç ücreti) Halk Bankası Hitit Üniversitesi hesabına ödendiğine ilişkin ve ödeme dekontu,

12- Eski Üniversitesine ait öğrenci kimlik kartı (kayıp olması durumunda yerel bir gazeteye ilan verilmesi ve ilanın fotokopisi)

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR

1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2- Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.

3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.

4- İkinci Öğretim öğrencileri ve Normal Öğretim öğrencilerinin ikinci üniversite olarak Üniversitemiz kayıt yaptıracak öğrenciler ve İkinci Öğretim Öğrencilerinin Halk Bankası şubelerinden ya da  www.halkbank.com.tr internet şubesinden (Diğer ödemeler-Eğitim Ödemeleri seçeneğinden) ödeyebilirler.

5- Katkı payı ya da öğrenim ücreti ödemesi sırasında Okul Numaralarının başına “0” (sıfır) eklenmesi gerekmektedir. (Örnek: 154380258 yerine 0154380258 gibi)

Katkı Payı ve Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

Telefon : 0364 219 20 60 – 0364 219 20 66

e-posta : oidb@hitit.edu.tr