Yayınlanma Tarihi: 08 Şubat 2016 Pazartesi

Mevlana Değişim Programı 2016-2017 Akademik Yıl Takvimi YÖK Tarafından Açıklandı

Mevlana Değişim Programı, YÖK tarafından koordinasyonu sağlanan, yurtdışında eğitim veren yükseköğretim kurumları arasında öğrenci ve öğretim elemanı değişimini mümkün kılan bir değişim programıdır. Söz konusu değişim programı ile Türkiye’de bir üniversitede kayıtlı öğrencilere yurtdışında bulunan yükseköğrenim kurumunda bir yarıyıl için değişim öğrencisi olma fırsatı verilmektedir. Bu faaliyetten yararlanan öğrenci, değişim programında yer aldığı sürece Mevlana Programı’ndan aylık destek ödeneği almaya hak kazanır ve gittiği kurumda öğrenim harcı ödemez. Bunun yanında, öğrencinin Türkiye’de almakta olduğu bursları da devam eder. Öğrencilerin gittikleri ülkede geçirdikleri zaman ve aldıkları derslerin, öğrencinin bağlı olduğu üniversite tarafından tanınması sağlanır. Değişim faaliyeti yalnızca üniversitemizin anlaşması olduğu üniversitelerin bölümleri arasında yapılabilmektedir. Üniversitemizin imzalamış olduğu protokollerle 2016-2017 eğitim öğretim yılı için başvuru yapılabilecek bölümleri ve mevcut kontenjanları görmek için tıklayınız.