Yayınlanma Tarihi: 01 Mart 2016 Salı

Türksat Model Uydu Yarışması Düzenlenecektir

Uydu ve uzay teknolojilerinde öncülük etme vizyonuyla faaliyet gösteren Türksat AŞ tarafından Türkiye’de ilk defa bir Model Uydu Yarışması, lisans ve yüksek lisans öğrencilerin katılımıyla Türksat Gölbaşı Yerleşkesinde 2-4 Eylül 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

Bu yarışmayla uydu ve uzay teknolojileri alanında Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu insan kaynağının yetiştirilmesi, öğrencilerin gerçek bir uzay projesi deneyimini yaşaması, teorik bilginin pratiğe dönüştürülmesi, disiplinler arası takım çalışmasının öğrenilmesi, söz konusu alanda faaliyet gösteren kurumlar, şirketler ve üniversitelerle iletişim kurulması hedeflenmektedir.

Başvuru işlemleriyle ilgili detaylı bilgiye www.modeluydu.org/ sitesinden ulaşılabilir.