Yayınlanma Tarihi: 10 Mayıs 2016 Salı

Rektörümüzden Engelliler Haftası Mesajı

Her yıl 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşen Engelliler Haftası, engelli olarak tanımlanan bireylerimizin haklarına dikkat çekilmesi açısından önem arz etmektedir. 

Engellilik, sadece kişinin ya da mensubu olduğu toplumun değil, tüm insanlığın ortak sorunudur. Bundan dolayıdır ki Engelliler Haftası yalnız ülkemizde değil, Birleşmiş Milletlere üye bütün ülkelerde değerlendirilmekte ve engellilerin sorunlarına çözüm aranmaktadır.

10-16 Mayıs tarihlerinin Engelliler Haftası olması, elbette engelli vatandaşlarımızın sadece bir gün veya bir hafta hatırlanması anlamına asla gelmemelidir. Ancak Engelliler Haftası, senede bir hafta da olsa engelli vatandaşlarımızın sorunlarının gündeme getirilmesi, her birey gibi onların da kendi hayatlarını bağımsız ve iyi şartlarda yaşama hakkı elde edebilmeleri gibi hususlarda toplum, devlet ve hükümet yetkilileri nezdinde seslerini duyurmaları ve farkındalık yaratılması açısından oldukça önemlidir.

Engelli olmak kişinin tercihi değildir ve herkes engelli adayıdır. Bunun bilincinde olarak, öncelikle kişiyi engelli konumuna düşürecek nedenlerin önlenmesi için gereken tedbirlerin alınması biz idarecilere düşen en önemli görevlerden biridir. Diğer önemli görevimiz ise, engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştıracak, onları üretime dâhil ederek toplumda aktif rol üstlendirecek çalışmalar yapmaktır.

Her sağlıklı insanın da engelli adayı olduğu gerçeğinin unutulmaması temennisiyle, tüm engelli vatandaşlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte mutlu, huzurlu ve sağlıklı  bir ömür diliyorum.


Prof. Dr. Reha Metin ALKAN 
                 Rektör                      


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube