Yayınlanma Tarihi: 16 Mayıs 2016 Pazartesi

“Şairler Sultanı Necip Fazıl” Başlıklı Konferans Düzenlenecektir

Üniversitemizin 10 Kuruluş Yılı Etkinlikleri kapsamında 23 Mayıs 2016 Pazartesi günü saat 14.00’te Rektörlük Konferans Salonunda “Şairler Sultanı Necip Fazıl” konulu konferans gerçekleştirilecektir. Üniversitemiz ile İlim Yayma Cemiyeti Çorum Şubesi iş birliğinde düzenlenecek olan etkinliğe konuşmacı olarak Eğitimci-Yazar Vehbi Vakkasoğlu katılacaktır.

Şair Necip Fazıl Kısakürek gibi Kahramanmaraşlı olan Vehbi Vakkasoğlu, erken yaşlarında babası tarafından İstanbul’a götürülerek Necip Fazıl’a emanet edilmiş ve onun himayesi altında eğitimini sürdürmüştür. Vakkasoğlu, bu tanışıklığın sağladığı yakınlık sayesinde hem büyük bir birikim edinmiş hem de şairler sultanı Necip Fazıl’a dair birçok bilgiye vâkıf olmuştur. Vakkasoğlu, konferansında anı ve gözlemlerinin ışığında bilinmeyen yönleriyle şairler sultanı Necip Fazıl’ı dinleyicilerle paylaşacaktır.

Etkinliğe Üniversitemizin idari, akademik personeli ile öğrencileri ve tüm Çorum halkı davetlidir.