Yayınlanma Tarihi: 18 Mayıs 2016 Çarşamba

TÜBİTAK Girişimcilik ve Yenilikçilik Yarışması Başvuruları 27 Mayıs 2016’da Sona Erecektir


Tubitak, Üniversitelerin ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencileri için Girişimcilik ve Yenilikçilik yarışması düzenleneceğini bildirdi. 

Çeşitli alanlarda yenilikçilik içeren iş fikri olan ön lisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerine, fikirlerini hayata geçirmelerine yönelik uygun ortamı hazırlamak amacıyla düzenlenen yarışmada ulaşılması planlanan temel hedefler aşağıdaki gibi belirlenmiştir:

a. Ülkemizin uluslararası rekabet gücünü arttırmak için bilimsel bilginin ticari değere dönüşmesine katkı sağlamak

b. Gençlerin kendilerine hem maddi hem de manevi anlamda tatmin sağlayacak kariyer hedefleri oluşturmalarına ve böylece bilinçli ve nitelikli işgücünün yetiştirilmesine katkı sağlamak

c. Kariyerlerinde girişimcilik fırsatlarını değerlendirmeyi hedefleyen öğrencilere, bu hedeflerine katkı sağlayacak bir “öğrenme ve uygulama” deneyimi sunmak

d. Ülkemize etkin çalışabilen, stratejik düşünebilen, küresel entegrasyon sürecini başarıyla yönetebilecek yeni işletmeler kazandırmak.

Proje başvuruları http://e-bideb.tubitak.gov.tr adresinde yer alan başvuruya açık programlar kısmından 4 Nisan – 27 Mayıs 2016 tarihleri arasında saat 17.30’a kadar öğrenci tarafından çevrimiçi olarak yapılacaktır. Birden fazla öğrenci tarafından hazırlanan projelerde sisteme bir öğrenci giriş yapacak ve diğer öğrencilerin bilgilerini de sisteme girecektir. Online başvuru sırasında istenilen tüm belgeler PDF formatında yüklenecektir.  Online başvuru onaylandıktan sonra sistemden alınacak proje başvurunun çıktısı öğrenci/ler tarafından imzalanacaktır. Islak imzalı başvuru formu 3 Haziran 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar TÜBİTAK Tunus Cad. No. 80,  Kavaklıdere - ANKARA adresine kargo yoluyla veya elden teslim edilecektir. 

Konuyla ilgili detaylar, http://www.tubitak.gov.tr/tr/yarismalar/innovasyon-yarismasi/icerik-destek-kapsami-0 adresinde yer almaktadır.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube