Yayınlanma Tarihi: 16 Haziran 2016 Perşembe

Online Veri Tabanlarına Kampüs Dışından Erişim Ayarları

En yetkin insan gücünü yetiştiren üniversiteler, teknolojiden en iyi yararlanması gereken kurumların başında gelmesi gerekir. Dolayısıyla nitelikli bir üniversite olmak isteyen her kurum gibi Hitit Üniversitesi’nin de teknolojiden yararlanmak için oluşturduğu bir stratejisi vardır. Bu bilinçle hareket eden Üniversitemiz, bilişim altyapısı noktasında kendi insan kaynağı ile kendine özel bir teknoloji kullanım metodu geliştirmeye çalışmakta; mevcut durumu, yaşanan gelişmeleri ve sunulan imkânları en süratli şekilde personeli ile paylaşmaktadır.

Üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrencilerimizin elektronik ortamda teknolojiyi kullanarak araştırma faaliyetlerini Üniversite dışından daha hızlı ve pratik bir şekilde yaparak kampüs dışından Üniversitemizin abone olduğu online veri tabanlarına rahat bir şekilde erişim sağlayabilmeleri için, Proxy ayarlarında değişikliğe gidilmiştir. Bu değişikliği henüz yapmayan kullanıcıların bilgisayarlarındaki internet tarayıcılarında aşağıdaki linklerde anlatılan işlemleri yaparak abone olunan veri tabanlarına ulaşabilmeleri mümkündür. Bilgisayarda kullanılan internet tarayıcısı,

a. Google Chrome ise tıklayınız.
b. Firefox ise tıklayınız.
c. İnternet Explorer ise tıklayınız.

Söz konusu değişikliği yapma konusunda akademik ve idari personelimiz ya da öğrencilerimiz karşılaşabilecekleri bir sorun ya da teknik destek için Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı’nın 0364-2192000 numaralı telefonunu arayabilir ya da bidb@hitit.edu.tr e-posta adresi ile iletişime geçebilirler.


HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube