Yayınlanma Tarihi: 21 Haziran 2016 Salı

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Enstitüsü İlk Yüksek Lisans Öğrencilerini Alacak

Her geçen gün bünyesine yeni yüksek lisans ve doktora programlarını katma çalışmalarını sürdüren Üniversitemizin 19.11.2015 tarihli Senato kararı ile YÖK’e yaptığı Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde “Hemşirelik Tezli Yüksek Lisans” programı açılmasına yönelik teklifinin Yükseköğretim Yürütme Kurulu tarafından 13.01.2016 tarihli toplantısında incelenerek uygun bulunmasının ardından, şimdi de bu programa öğrenci alımına karar verilmiştir.

Üniversitemizin daha önce bu programa çok kısa sürede öğrenci alımını gerçekleştireceğine yönelik açıklamalarının hemen ardından gerekli tüm teknik ve alt yapı hazırlıklarını hızla tamamlayarak öğrenci alımına başlamasıyla birlikte, Üniversitemizin lisansüstü eğitimdeki gücü ve verdiği eğitimin çeşitliliği daha da artacaktır. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri adıyla üç enstitüsü olan ve şimdiye kadar sadece ilk ikisine öğrenci alarak lisansüstü eğitimini sürdüren Üniversitemizde, bundan böyle Sağlık Bilimleri Enstitüsü’ne öğrenci alınması ile birlikte öğrencisi olan enstitü sayımız 3’e çıkmış olacaktır. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Rektörümüz Prof.Dr. Reha Metin Alkan şunları söyledi: 

“Ülkemizde sağlık alanında tüm dünyaya örnek olacak muazzam bir gelişim kaydedilmiş ve bu süreçte başlatılan hastanenin ortak kullanımı bizler gibi yeni kurulan üniversitelere büyük bir açılımlar sağlamıştır. Bu kapsamda 2012 yılında Sağlık Bakanlığı ile ortak kullanım anlaşması imzalanarak, Tıp Fakültemize büyük bir destek sağlanmış ve bu alanda hızlı bir gelişimle 85 civarında öğretim elemanına ulaşılmış; ilimizde çok büyük başarılı operasyonlara imza atılmış ve izleyen eğitim-öğretim döneminde sağlık alanında öğrencilerimizin ilimizde eğitim görmeleri aşamasına gelinmiştir.

Bu gelişmelere ek olarak, Sağlık Bilimleri Enstitümüze de ağırlık verilmeye başlanmış ve ilk öğrencilerimizi alır duruma gelinmiştir. 

Çok güçlü bir kamu kurumu ile akademik seviyesi uluslararası düzeyde olan öğretim elemanlarımızdan oluşan Tıp Fakültemizin birlikteliğinin, nefes alan her insanı yakından ilgilendiren sağlık alanında ilimizde ve bölgemizde gerek tedavi gerekse akademik anlamda önemli açılımlara vesile olacağına ve ilimizin farkındalığının arttırılmasına önemli katkı sağlayacağına inanıyorum. Öğrenci alımı ve diğer tüm bilgiler Enstitümüzün ilgili sayfasında yer almaktadır. Bu süreçte katkılarından dolayı, Sağlık Bilimleri Enstitümüzün Müdürü Yrd. Doç. Dr. Taner Sarak’a teşekkür ediyorum.”


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube