Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2016 Perşembe

TÜBİTAK’tan “Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı (3001)” Proje Çağrısı


“3001 - Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destek Programı” ile TÜBİTAK Araştırma Destek Programları Başkanlığı (ARDEB) projelerinde yürütücülük görevi üstlenmemiş araştırmacılara önemli fırsatlar sunmaktadır.

TÜBİTAK tarafından başlatılan ve yürütücü olarak ilk defa proje başvurusu yapanlara 60,000 TL’ye kadar desteğin verildiği 3001-Başlangıç Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı başvuruları alınmaya devam etmektedir. Başvurularda herhangi bir zaman kısıtlaması olmaması dolayısıyla yıl boyunca başvuru yapabilme imkanı bulunmaktadır.

Söz konusu programın amacı, Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklemektir.

Programın amacı, Ar-Ge projesi hazırlama ve yürütme kültürünün yaygınlaşmasını sağlamak için, ARDEB tarafından desteklenen projelerde yürütücü olarak görev almamış olan, üniversite, kamu kurum/kuruluşu veya özel kuruluşlardaki araştırmacıların sunacakları Ar-Ge projelerini desteklemektir.

Proje süresi en fazla 24 ay olup, 2016 yılı için, Başlangıç Ar-Ge Projeleri destek üst limiti yıllık bütçe sınırlaması olmaksızın toplam 60,000 TL’dir. 

- Yurt içi/yurt dışı bilimsel toplantılara katılım/çalışma ziyareti amaçlı seyahatler için 10,000 TL’ye kadar, 

- Proje yayılım giderleri (Proje çıktılarının ilgili paydaşlar ve potansiyel yararlanıcılar ile paylaşılmasına yönelik yapılacak toplantı, çalıştay vb. çalışmalar) için 5,000 TL’ye kadar destek verilmektedir.

Bu program kapsamında, koşullu olarak Proje Teşvik İkramiyesi ödemesi yapılmaktadır. Programa yürütücü olarak, daha önce veya başvuruyu yaptığı sırada ARDEB tarafından desteklenen herhangi bir projede yürütücü olarak görev yapmamış olanlar başvurabilir.

Türkiye’deki yükseköğretim kurumlarında lisans ve lisansüstü (Yüksek Lisans ve Doktora) eğitimlerine devam etmekte olan "öğrenciler" veya öğrenci statüsündeki "Araştırma Görevlileri" ile doktora sonrası araştırmacılar bursiyer olarak proje ekibinde yer alabilirler.

Programla ilgili detaylı bilgilere ulaşmak için tıklayınız.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube