Yayınlanma Tarihi: 17 Ağustos 2016 Çarşamba

Üniversitemiz Kütüphaneleri Yeni Kayıt Yaptıran Öğrencilerimizin Hizmetinde

Üniversitemize yeni kayıt yaptıran değerli öğrencilerimizin öğrenci kimlik kartları ile kütüphane görevlilerine başvurmaları halinde Kütüphane Otomasyon Sistemine üye olmaları ve kütüphanelerimizdeki binlerce basılı kaynağın yanı sıra dijital kütüphane içerikleri olan görsel-işitsel (CD, DVD vb.) kaynaklardan ve verilen hizmetlerden faydalanmaları mümkün olacaktır. 

Gerek eğitim öğretim gerekse bilimsel araştırmaların vazgeçilmez bir unsuru olan kütüphanelerimizin daha etkili ve kaliteli bir şekilde hizmet verebilmesi için büyük yatırımlar gerçekleştirilmekte olup aynı zamanda Üniversitemiz kütüphanelerinin kaynak sayısında da yıllar içinde önemli artışlar sağlanmaktadır.

Üniversitemiz merkez ve birim kütüphanelerinde basılı kaynak sayısı 90.973 olup abonelik yoluyla sağlanan e-kitap sayımız ise 295.096 olmak üzere genel toplamda 386.069 kaynak sayısına ulaşılmıştır. Basılı ve e-dergi sayısı ise bugün itibarıyla 45.560’a ulaşmıştır. Öte yandan içerisinde milyonlarca dergi, tez, makale ve akademik çalışmanın yer aldığı 50’yi aşan veri tabanına sadece Üniversitemizden değil, internet erişimi bulunan her mekândan 7/24/365 erişim sağlanabilmektedir. Ayrıca sayısı 1.000’in üzerinde olan görsel-işitsel materyale günümüz teknolojilerinin sağladığı imkânlarla etkin bir şekilde ulaşılabilmektedir. 

Üniversitemiz kütüphanelerinde yer alan elektronik ve diğer  tüm kaynaklara Kütüphanemizin http://kutuphane.hitit.edu.tr/ web sayfasından erişilebilmektedir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube