Üniversitemizde bilgiye ve veriye en etkin, en kolay ve en ekonomik yoldan ulaşmanın yollarından biri olan veri tabanları, güncel bir şekilde takip edilmekte olup, birimlerden gelen talepler anında dikkate alınarak gerekli değerlendirmeler yapılmakta ve mümkün olan azami ölçüde üyelikler gerçekleştirilmektedir. Bu amaçtan yola çıkarak aşağıda sıralanan ve kısaca içeriklerinden bahsedilen Veri Tabanları, belirtilen tarihlere kadar Üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.
* GALE REFERENCE COMPLETE; Tıp, mühendislik, tarih, politika, sosyoloji, felsefe, ekonomi, din vb. birçok bilim dalına yönelik makaleleri, kitapları, arşiv malzemelerini ve haber kaynaklarını bir arada bulabileceğiniz geniş bir koleksiyondan oluşan bir veri tabanı. (16 Kasım 2017 tarihine kadar)
* CLINICAL KEY; Tıp uzmanları için tasarlanmış, tüm tıbbi ve cerrahi alanları ilgilendiren içeriğinin yanı sıra; 1000'den fazla kitaba, 500'den fazla dergiye, 9000'den fazla cerrahi ve tıbbi müdahale videosuna, uygulama rehberlerine, hastaları eğitici broşürlere ve MEDLINE'ın tamamına erişim sağlamakta olan bir veri tabanı. (30 Ekim 2017 tarihine kadar)
* BOARDVITALS; TUS, Hemşirelik, Eczacılık, Diş Hekimliği, Sağlık Yüksek Okulları ve 40 TIP alanında soru bankaları bulabileceğiniz bir veri tabanı. (30 Ekim 2017 tarihine kadar)
* KARGER; Özellikle TIP alanında yayınladıkları, konuya özel akademik dergiler ve kitaplar ile tıp dünyasında önemli yenilikleri sunan, her sene 100’den fazla dergi ve 50’den fazla kitabı yayımlayarak en güncel bilginin tıp dünyasındaki araştırmacılara yönlendirilmesini sağlayan, - Acta Cytologica-Acta Haematologica - Breast Care - Cardiology -Cells Tissues Organs-Folia Primatologica-Human Development- Nephron - Ophthalmologica - Psychopathology gibi önemli dergilerden oluşan bir veri tabanı. (18 Kasım 2017 tarihine kadar)
*ACM; Bilgisayar eğitimcileri, bilgisayar araştırmacıları ve profesyonellerinin bilgi paylaşımı, alandaki zorlukları, yenilikleri ve düşüncelerini paylaştıkları dünyanın en geniş kapsamlı eğitim ve bilimsel topluluğu olan bir veri tabanı. (15 Kasım 2017 tarihine kadar)
*Project MUSE; Aralarında dünyanın saygın üniversite ve eğitim kurumları olan 220’den fazla yayınevinin tam metin akademik yayınlarını araştırmacılara ulaştıran, 650’den fazla süreli yayın içeren, sosyal ve beşeri bilimler ağırlıklı, bölgesel ve etnik çalışmalar, sanat ve mimari, yaratıcı yazım, eğitim, sinema, tiyatro ve performans sanatları, tarih, dil bilimleri, kütüphanecilik ve yayıncılık, edebiyat, müzik, filozofi, din bilimleri, kadın araştırmaları konuları üzerine yayın yapan bir veri tabanı olup (30 Kasım 2017 tarihine kadar) Üniversitemiz deneme erişimine açılmıştır.
Deneme erişimine açılan veri tabanlarına ulaşmak için http://kutuphane.hitit.edu.tr/ adresini ziyaret edebilirsiniz.
Tüm öğretim elemanlarımıza ve öğrencilerimize verimli çalışmalar dileriz.
HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ