Yayınlanma Tarihi: 17 Mart 2017 Cuma

Üniversitemiz 11 Yaşında

Geçmişinin verdiği tecrübe ve yeni olmanın heyecanıyla, kısa süre içerisinde nitelik ve nicelik bakımından gelişimine hızla devam ederek büyük mesafeler kat eden Üniversitemizin 11. Kuruluş Yıldönümünü kutlamanın mutluluğunu ve heyecanını bugün hep birlikte yaşıyoruz.

Bugün itibariyle 11 yaşında olan Üniversitemiz, 8 Fakülte, 3 Enstitü, 3 Yüksekokul ve 8 Meslek Yüksekokulunda bulunan toplam 189 bölüm/programda 1,463’ü lisansüstü öğrencisi olmak üzere 18,000’e yakın öğrenci ve 1000’i aşkın akademik ve idari personeliyle eğitim-öğretim faaliyetlerini başarılı bir şekilde sürdürmektedir. 

Artık üniversitelerin sadece eğitim-öğretim faaliyetlerinin gerçekleştirildiği kurumlar değil, yapmış olduğu çalışmalar ve projelerle bulunduğu şehrin hatta bölgenin her anlamda gelişmesine katkı sağlayan, bölgenin lokomotifi konumunda olması gerektiğine yürekten inanıyor, hızlı değişim ve dönüşümlerin yaşandığı günümüz dünyasında; inovasyon, Ar-Ge, tasarım ve markalaşmaya verilmesi gereken önemin bilinciyle hareket ediyoruz. Bu çerçevede; bilgi ile teknolojinin birlikte değerlendirildiği Teknokent ve içerisinde en gelişmiş profesyonel cihazların yer aldığı HÜBTUAM, katma değeri yüksek ürünlere dönük çalışmaların gerçekleştirildiği, gerçek anlamda araştırmaların yapıldığı birer merkez olarak konuşlandırılmıştır.

Geride bıraktığımız 11 yıl sonrasında bugün geldiğimiz noktada katılımcılık ve girişimcilik esaslı bir yönetim anlayışı ile üniversitelerden beklenen en temel işlevleri yapmanın yanı sıra, topluma her anlamda katkı sağlayan, üniversite-sanayi, üniversite-STK ve üniversite-şehir iş birliğini geliştirmiş; ulusal ve uluslararası iş birliklerine açık, her geçen gün adından daha fazla söz ettiren, yıldızı sürekli parlayan ve tercih edilen bir üniversite haline geldiğimizi büyük bir gururla ifade etmek istiyorum.

Hiç şüphesiz Hitit Üniversitesi; yakalamış olduğu gelişim ivmesiyle, deneyimli kadrosu, ulusal ve uluslararası saygınlığa sahip, şehirle her yönden bütünleşmiş, yeniliklere açık modern bir üniversite olarak “Marka Şehir Dünya Üniversitesi” sloganıyla hedefine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir. 

Elde edilen sinerji ile hep birlikte el ele gerçekleştirdiğimiz bu başarılı çalışmaların önümüzdeki yıllarda da aynı heyecan, aynı güç ve cesaretle sürdürüleceğine olan inancımla kuruluşundan bugüne kadar Üniversitemize destek veren, katkı sağlayan, hizmet eden herkese içtenlikle teşekkür ediyor, başarılarla dolu nice yıllara hep birlikte erişmeyi en kalbi duygularımla diliyorum.



Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                    


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube