Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2017 Cuma

Rektörümüzün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

15 Temmuz, ülke ve toplum tarihimiz açısından bir milat noktasıdır. Anayasa ile kurulan hür demokrasi düzenini ve temel hak ve hürriyetleri ortadan kaldırmaya yönelik FETÖ terör örgütü üyesi hainlerce gerçekleştirilen menfur 15 Temmuz 2016 Silahlı Darbe Teşebbüsü, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti, Hükümetimizin kararlı tutumu ve Aziz Milletimizin devletine ve demokratik iradesine sahip çıkmasıyla bir kez daha şanlı tarihimizin sayısız örneklerinde olduğu gibi kendini göstermiştir. 

Yüzlerce insanımızın şehit ve gazi olduğu bu hain silahlı darbe teşebbüsünü Millet ve devlet kenetlenmesi sonucunda, 16 Temmuz 2016 tarihinde hainlere göz açtırmayarak zaferimizi ilan ettik, Millet olarak yeni bir destan daha yazdık. Tarihte olduğu gibi hiçbir milletin, ülkenin ya da örgütlenmenin hain planlarının Türkiye Cumhuriyetini yıkmaya, bölmeye ve parçalamaya gücü yetmeyeceğini dünyaya tekrar ispat ettik. 15 Temmuz sadece bugün değil, gelecekte de bir demokrasi zaferi olarak anılacaktır.

Bu zor zamanda tüm illerimizde olduğu gibi Çorum ilimizde de darbe girişimine büyük tepkiler verilerek ortak bir milli düşünce ve şuur altında birleşilmiştir. Aziz Türk Milleti atalarının mirasına sahip çıkmış, milli duygu ve düşüncelerle hareket ederek hain darbeye karşı yekvücut olmuştur. Bu ülkeyi bertaraf etmeye yeltenenlere karşı dimdik durarak sert bir şekilde cevap vermiştir. 

FETÖ terör örgütü tarafından haince planlanan darbe girişimi sırasında, devamında ve sonrasında Milletimiz devletine sahip çıkarak demokrasi ve milli birlik için yollara dökülerek bugünün ülkemiz için bir yas günü değil, 15 Temmuzu milli birlik ve demokrasi bayramına dönüştürmüştür.  Dolayısıyla Resmi Gazetenin 25 Ekim 2016 tarihli 6752 no’lu Kanununda bugün, “15 Temmuz Günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü” olarak anılmış ve resmi tatil günü ilan edilmiştir.

Bu vesileyle Milletimizin birliğine ve vatanımızın bölünmez bütünlüğüne yönelik yapılan insanlık dışı saldırıları şiddetle telin ediyor ve lanetliyoruz. Tarihimizde olduğu gibi bizleri ülkemizden mahrum etmek isteyecek harici ve dahili şer odakları olmuştur ve olacaktır. Bizim bugün, dünden daha çok birliğimizi ve beraberliğimizi daim kılmak suretiyle Türkiye olarak tüm gücümüzle el ele ve omuz omuza vererek hareket etmemiz gerekmektedir.

Kopmayan kardeşlik bağıyla asırlardır yaşadığımız bu vatan topraklarında, ülkemizin istikrarını hedef alan, birliğimizi ve huzurumuzu bozmaya yönelik hareket eden şer odaklarınca düzenlenen kalleş saldırılara ve teröre karşı, kardeşlik ve dayanışma duygularımızdan taviz vermeden, sabırla dimdik ayakta kalmaya devam edeceğiz. Unutulmamalıdır ki menfur saldırılardan medet umanlar, hain planlarıyla asla emellerine ulaşamayacaklardır.

Bizlere düşen görev, şüphesiz ki bu olaylar karşısında metanetimizi koruyarak birbirimize daha da çok kenetlenmemiz, geçmişte olduğu gibi bundan sonrası için tek yürek hareket ederek ülkemiz ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu devam ettirme kararlılığında olmamızdır. Bizler böylece bin yıldır her bir karışı aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış olan bu vatan topraklarının canları pahasına İslamiyet’i, kardeşliği ve demokrasiyi iliklerine kadar benimsemiş olan Türk Milletinin vazgeçilmezi olduğunu tüm dünyaya haykırmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz. 

Bu vesileyle alçakça ve kalleşçe düzenlenen bu hain darbe girişiminde ve terör saldırılarında şehit olan masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet, şehit yakını ailelerimiz ile milletimize sabır ve başsağlığı, gazilerimize acil şifalar diliyoruz.

Tarihimizde milat sayılabilecek “15 Temmuz Günü Demokrasi ve Milli Birlik Günü”nün  Milletimizi, Cumhuriyetine ve demokrasi ilkelerine sımsıkı bağlayarak kopmayan bağlarla kenetlemesini ve kimseye fırsat vermeden ülkesi, milleti ve devleti için vatanını ve milletini daha çok severek çalışmasına vesile olmasını temenni ediyor ülkemiz için barış, esenlik ve aydınlık günler diliyorum.

Saygılarımla.



Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube