Yayınlanma Tarihi: 26 Temmuz 2017 Çarşamba

Eğitiminizi HİTÜ’de Alın, Değişim Programlarımızla Yurt Dışı Eğitim Fırsatını Kaçırmayın

“47 Ülkeden 126 Üniversite ile 146 Uluslararası Anlaşma”

Hitit Üniversitesi, küreselleşen dünyada öğrencilerin diğer kültürlere duyarlılıklarını arttıran, hızlı bir şekilde çok kültürlü çalışma ortamlarına uyumlarını mümkün kılan, onlara farklı deneyimler ve bakış açıları kazandıran, ufuklarını genişleten, kariyer avantajı sağlayarak istihdam edilebilirliklerini arttıran uluslararası fırsatlara erişimlerini sağlamaktadır.

Yurt dışı değişim programlarını en iyi biçimde yürüten Üniversitemizde öğrenciler, dünyanın dört bir tarafındaki 47 ülkeden, anlaşmalı olduğumuz 126 üniversitede değişim öğrencisi olarak eğitim görebilirler. Bu konuda Uluslararası İlişkiler Birimimiz, uluslararası öğrencilerimize destek vererek rehberlik etmektedir.

Hitit Üniversitesi, AB ülkeleri ile yürüttüğü akademik değişim programlarının yanı sıra dünyanın dört bir tarafından çok sayıda üniversite ile de ilişkilerini sürdürmektedir. İş birliği protokolü imzalanan yurt dışı üniversiteleri ile yapılan ortak çalışmalarla çok sayıda araştırma imkânı yaratılarak uluslararası bilgi alışverişinde bulunulmaktadır. Bu iş birliği protokolleri kapsamında ortak bilimsel araştırmalar, öğretim elemanı ve öğrenci değişimi, ortak bilimsel toplantılar, proje çalışmaları, eğitim amaçlı diğer etkinlikler gerçekleştirilmektedir. 

Hitit Üniversitesi olarak bizler, hoşgörü ortamında, uluslararası standartları yakalayan kaliteli eğitimle dünya ile yarışacak vizyona ve donanıma sahip gençlerimizi geleceğe hazırlarken yeni öğrenci adaylarını Üniversitemizde eğitim almaya beklemekteyiz. 

Erasmus+ Programı’nın Amacı Nedir?

Erasmus+ Programı ile kişilere, yaş ve eğitim geçmişlerine bakılmaksızın yeni beceriler kazandırılması, onların kişisel gelişimlerinin güçlendirilmesi ve istihdam olanaklarının arttırılması amaçlanıyor. Erasmus+ Programı; eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarını kapsıyor. Erasmus+ Programına bu adın verilmesindeki ana sebep, kamuoyunda daha fazla tanınan, yurt dışında eğitim ve Avrupa iş birliği ile güçlü bir şekilde özdeşleştirilen önceki Erasmus Programının bilinirliğinden faydalanmaktır. 

Değişim programlarımız ve Erasmus+ kapsamında anlaşmalı olduğumuz üniversiteler hakkında detaylı bilgi için tıklayınız 

Üniversitemiz hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube