Yayınlanma Tarihi: 14 Ekim 2018 Pazar

2018 Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama ile 2018 DGS’ye Göre Yerleşen ve Kayıt Yaptıramayan Öğrenci Adaylarımıza Kayıt Fırsatı

Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun almış olduğu karar gereği, 2018 Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama ile 2018 Dikey Geçiş Sınavı sonucu yükseköğretim kurumlarına yerleşme hakkı elde eden; ancak çeşitli sebeplerden dolayı kayıt yaptıramayan adaylar, 26 Ekim 2018 Cuma günü mesai bitimine kadar yerleştirildiği üniversiteye kayıt yatırabileceklerdir. Konu hakkında YÖK’ün resmi web sayfasında şu ifadelere yer verilmiştir:

“Yükseköğretim Yürütme Kurulunun 10.10.2018 tarihli toplantısında; 2018 Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama kapsamında Başkanlığımızca üniversitelerimize yerleştirilen adaylar ile 2018 Dikey Geçiş Sınavı sonucu ÖSYM tarafından yükseköğretim kurumlarına yerleştirilen ancak çeşitli nedenlerle süresi içerisinde kayıt yaptıramayan adayların mazeretinin ilgili yükseköğretim kurumu tarafından değerlendirilmesine ve mazereti kabul edilenlerin 26 Ekim 2018 tarihine kadar kaydının yapılmasına karar verilmiştir..”

2018 İlahiyat Alanında Lisans Tamamlama ve DGS sonuçlarına göre Üniversitemize yerleşen; ancak çeşitli sebeplerle kaydını yaptıramayan öğrenci adaylarımızı, bu fırsatı iyi değerlendirerek sözü edilen tarihe kadar Üniversitemize gelip mazeretlerini bildirmek suretiyle kayıtlarını yaptırmaya davet ediyoruz.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü