Yayınlanma Tarihi: 01 Şubat 2018 Perşembe

KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri Bahar Döneminde de Verilecektir

Üniversitemiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Bankacılık ve Finans Bölümünde KOSGEB Destekli Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi “Zorunlu” ders olarak 8. Yarıyıl öğrencilerine sunulmaya başlayacaktır. Diğer bölüm öğrencileri de, 7. Yarıyılda kendi bölümlerinde “Seçmeli” ders olarak aynı eğitimi alabilecektir. 

Girişimcilik Eğitiminin amacı, ekonomik kalkınma ve istihdam sorunlarının çözümünün temel faktörü olan girişimciliğin desteklenmesi, yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulmasının sağlanmasıdır. Bu ders, girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenmektedir. İlgili mevzuat hükümlerine göre verilen en az 72 saatlik uygulamalı eğitim sonrasında öğrencilerimizin hazırladıkları İş Planlarına göre, istedikleri zaman ve ülkemizin istedikleri ilinde, KOSGEB Destek Mevzuatı devam ettiği sürece ilk başvuruda kullanılmak üzere 50.000 TL’ye kadar geri ödemesiz ve 100.000 TL’ye kadar da sıfır faizli olmak üzere geri ödemeli biçimde toplam 150.000 TL’ye kadar Yeni Girişimci Desteği alabilmektedirler.

Eğitim kapsamında aktarılacak modüller şunlardır:

  • Modül1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri ile sorumlu girişimcilik kavramı ve tecrübe paylaşımı,
  • Modül 2: İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar,
  • Modül 3: İş planı kavramı ve öğeleri (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan),
  • Modül 4: İş modeli ve iş planına yönelik atölye çalışmaları.

Eğitimi başarı ile tamamlayan öğrencilerimize KOSGEB tarafından Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi verilecek olup, öğrencilerimiz istedikleri zaman ve ülkemizin istedikleri ilinde, KOSGEB Destek Mevzuatı devam ettiği sürece ilk başvuruda kullanılabilecek bu desteği kazanmış olacaktır. 


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube