Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2018 Pazar

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Milletimizin yaşamında bir dönüm noktası olan, milli iradenin egemen kılındığı 23 Nisan 1920 tarihinde milli iradenin dışında hiçbir gücün tanınmayacağı tüm dünyaya duyurulmuştur. 

Bu anlamlı günde, Türk Milletinin iradesini temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 98. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gururunu ve mutluluğunu yaşıyoruz.

“Egemenlik, kayıtsız şartsız Milletindir” sözünün hayata geçtiği, milli iradenin egemen kılındığı 23 Nisan 1920’de, Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak kabul edilerek geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan edilmiştir. Gazi Meclisimizin kuruluş tarihi, milli bayram olmanın ötesinde bütün dünyada evrensel bir özellik kazanarak tüm dünya çocuklarının da bayramı olmuştur. 

Bu duygu ve düşüncelerle, Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 98. yılını ve geçmişten aldıkları güçle yarınlarımızı layıkıyla temsil edecek, geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anar Milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.



Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                   


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube