Yayınlanma Tarihi: 07 Mayıs 2018 Pazartesi

2018 Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri İçin Aday Gösterme Süresi Uzatıldı

Türkiye Bilimler Akademisi’nin bilim insanlarını teşvik ve takdir misyonu kapsamında, 2015 yılında uluslararası düzeyde ihdas ettiği “TÜBA Akademi Ödülleri” bütün bilim insanlarına açıktır. Bu kapsamda Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri’ne 2018 yılı için başlayan aday gösterme süreci başlamış olup 2018 yılı için daha önce 8 Mayıs 2018 olarak belirtilen son aday gösterme tarihi, 5 Haziran 2018 olarak güncellenmiştir.

Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri her yıl Fen ve Mühendislik Bilimleri, Sağlık ve Yaşam Bilimleri ile Sosyal ve Beşeri Bilimler olmak üzere üç kategoride aday gösterilenlere, her kategoride bir ödül olarak verilmektedir. 

Uluslararası TÜBA Akademi Ödülleri ilgili alanda özgün, öncü ve çığır açıcı çalışmaları olan bilim insanlarına tevcih edilir. Her yıl ödüllerden bir tanesi, üç alan arasında dönüşümlü olarak, yalnızca Türkiye’de veya Türkiye bağlantılı çalışan bilim insanlarına verilmektedir. 

2018 yılı için Türkiye bağlantılı ödül Sosyal ve Beşeri Bilimler kategorisinde verilecektir. Her üç kategorideki ödüller, Türkiye ve dünyadaki bütün bilim insanlarına açıktır. 

Uluslararası TÜBA Akademi Ödüllerine; TÜBA üyeleri, Türkiye'deki Üniversite Rektörlükleri, TÜBA’nın ilişkili olduğu Bilim Akademileri ve Akademiler arası kuruluşlar ve davet edilen diğer bilim kuruluşları ve bilim insanlar tarafından aday gösterilebilir. Mevcut TÜBA üyeleri, çalışanları ve değerlendirme süreçlerinde yer alan bilim insanları aday gösterilemez. 

Ödül sahipleri yerli ve yabancı hakem görüşleri ve alan komitelerinin değerlendirmelerine dayalı olarak Akademi Konseyince belirlenmektedir. Akademi Ödülü Madalyası ve Beratı ile takribi 30.000 USD tutarında parasal ödülden oluşan Akademi Ödülleri, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine tevdi edilecektir. 

2018 TÜBA Akademi Ödülleri Aday Gösterme Formu için Tıklayınız.

Akademi Ödülü Esasları için Tıklayınız.



Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube