Yayınlanma Tarihi: 13 Haziran 2018 Çarşamba

ALES Yılda 3 Kez Yapılacak

YÖK Başkanı Prof. Dr. M. A. Yekta Saraç sosyal medya hesabından Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'nın (ALES) yılda 3 kez yapılacağının müjdesini verdi.

Kararın son yapılan YÖK Yürütme Kurulu Toplantısında alındığını belirten Başkan Saraç, ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa yapılan sınavın 2018 yılı içerisinde 3 kez yapılacağını kamuoyu ile paylaştı.

Sınav takviminde yeni ALES tarihini 30 Eylül 2018 olarak belirleyen ÖSYM'ye ve ÖSYM yöneticilerine bu husustaki taleplerine olumlu bir şekilde yaklaşmalarından ve hazırlıklarını kısa süre içinde başlatmalarından ötürü teşekkürlerini sunan YÖK Başkanı Saraç'ın Twitter hesabından yaptığı paylaşım şu şekilde oldu:

"Değerli arkadaşlar,

Bildiğiniz üzere Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES/1-2) ilkbahar ve sonbahar olmak üzere yılda iki defa yapılıyordu. Sizlerden gelen talep üzerine bu sayının artırılması için bir süre önce bir çalışma başlatmıştık.

YÖK Yürütme Kurulunun son yapmış olduğu toplantı sonrasında yılda iki kez yapılan ALES sınavının bu yıl üç kez yapılması kararını aldık. Böylelikle 2018 yılında ALES üç defa yapılmış olacak.

ÖSYM, sınav takviminde yeni ALES'in tarihini 30 Eylül 2018 olarak belirledi. Bu husustaki talebimize olumlu yaklaşan ve hazırlıklarını kısa süre içinde başlatan ÖSYM yöneticilerine de teşekkür ederim.

Bilindiği üzere 6 Mayıs 2018 tarihinde ALES/1 sınavı yapılmıştı. Geriye kalan iki sınavdan; takvime yeni eklenen ALES/2 sınavı 30 Eylül 2018, ALES/3 sınavı ise daha önceden takvimde ilan edildiği gibi 18 Kasım 2018 tarihinde yapılacak.

Bu kararı almamızdaki en önemli neden lisansüstü programlara başvuracak olan akademisyen adayı arkadaşlarımızın kasım ayında yapılacak olan ALES sınavını beklememesi, daha erken bir tarihte sınava girerek ALES puanını edinmesi.

ALES sınavına ilişkin kararımızın kıymetli öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum.

‘Öğrenci ve akademisyen dostu YÖK' olarak, bu minvaldeki çalışmalarımız devam edecek…"

ÖSYM Sınav Takvimine ulaşmak için tıklayınız.

Instagram Twitter Facebook Youtube
Destek Hattı