Yayınlanma Tarihi: 13 Temmuz 2018 Cuma

Rektörümüzün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Türk Milleti’nin demokrasi direnişi ve milat noktası olan 15 Temmuz, şanlı tarihimize bir destan olarak kazınmıştır.

Gerçekleştirilen 15 Temmuz Silahlı Darbe Teşebbüsünde Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde devletimizin kararlı duruşu ve aziz milletimizin onurlu mücadelesi hain geceye damgasını vurmuş; gözlerini aziz vatanımızın her bir karışına çeviren güçler ise yaptıkları tüm planlara, hesaplara ve operasyonlara rağmen geçmişte olduğu gibi yine bir kahramanlık destanıyla bozguna uğratılmıştır. Yüzlerce şehit ve gazimizin olduğu bu hain gecede devletimiz ve milletimiz adeta kenetlenerek tek yumruk olmuş, hiçbir suretle Türkiye Cumhuriyeti’nin parçalanamayacağı ve milletimizin bölünemeyeceği mesajı tüm dünyaya çok açık bir şekilde verilmiştir. 

Gücünü imanından ve kahramanlıklarla dolu tarihinden alan şanlı milletimiz tankların önüne yatarak, tank egzozunun içine tişörtünü sokarak, uçak ve helikopterlere ulaşmanın hesabını yaparak ve en önemlisi şehadete koşarak dünyanın hiçbir yerinde başka bir örneği bulunamayacak fedakar, feraset ve cesaret dolu değerli bir duruş sergilemiştir. Yine ülkemizin tüm şehirlerinde vatandaşlarımız tek yumruk ve yekvücut olarak milli bir şuurla birleşmiştir. Çok şükürler olsun ki, aziz Türk Milleti atalarının mirasına sahip çıkarak ülkemizi bertaraf etmeye yeltenenlere, her geçen gün büyüyen ve gelişen Türkiye’mizin önünü kesmek isteyenlere karşı sert bir şekilde cevap vermiştir. 

Yaşanan hain kalkışma sonrasında bilimin, Ar-Ge’nin yapıldığı ve en önemlisi nitelikli insan gücünün yetiştirildiği en üst konumdaki eğitim kurumları olarak yükümüzün ne kadar ağır ve sorumluluğumuzun ne kadar çok olduğunun bilincindeyiz. Bizlere düşen görev; ülkemizin gelişimine katma değer sağlayacak ürünler üretmek, bilgi birikimini milli ve manevi değerleri uğruna kullanacak ve “Yerli ve Milli” olma düsturuyla ülkemize katkı sağlayacak nesillere öncülük etmektir.

Şüphesiz yaşanan bu olaylar karşısında metanetimizi koruyarak birbirimize daha da sıkı kenetlenmemiz, geçmişte olduğu gibi bundan sonrası için tek yürek hareket ederek ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu devam ettirme kararlılığında olmalıyız. Bizler canları pahasına bu vatan topraklarını İslamiyet’i, kardeşliği ve demokrasiyi iliklerine kadar benimsemiş olan Türk Milletinin vazgeçilmezi olduğunu tüm dünyaya haykırmaya büyük bir kararlılıkla devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; alçakça ve kalleşçe düzenlenen hain darbe girişiminde şehit olan masum vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize Yüce Allah’tan rahmet, şehit yakını ailelerimiz ile milletimize sabır ve başsağlığı, gazilerimize acil şifalar dileyerek şükranlarımı sunuyorum.

Tarihimizde milat sayılabilecek 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü en içten dileklerimle kutluyor, ülkemiz ve milletimiz için barış ve esenlik dolu günler diliyorum.

Aziz milletimiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını asla unutmayacaktır.

Saygılarımla. 


     Prof. Dr. Reha Metin ALKAN
Rektör                  


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube