Yayınlanma Tarihi: 06 Temmuz 2018 Cuma

Yeni E-mail Giriş ve Outlook Ara Yüzü Personelimizin Hizmetinde

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı bünyesinde yapılan mail server versiyon yükseltme çalışmasıyla birlikte mail sunucumuz yenilenmiş olup; Hitit Mail kullanıcı ara yüzünde de değişikliğe gidilmiştir.

Bu güncelleme işlemi ve test çalışmalarının tamamlanmasının akabinde kullanıcı hesapları daha sonra yapılacak olan planlamaya göre alfabetik olarak taşınacaktır. Tüm kullanıcılarımız mail.hitit.edu.tr adresinde yeni ara yüzle karşılaşacak olup, kullanıcı hesapları taşınan kullanıcılar yeni Outlook ara yüzünü kullanabileceklerdir. Mail kutusu taşınmayan kullanıcılar ise eski (şu anda kullanılmakta olan) Outlook ara yüzünü kullanmaya devam edeceklerdir.

Daha sonraki çalışma adımlarında güncellenecek mail giriş ara yüzü ve yeni Outlook ara yüzü görüntüleri sırasıyla şu şekildedir:





Mail kutusu taşıma işlemlerine ilişkin yapılacak olan çalışmalar kapsamında Hitit Üniversitesi mail sisteminde öngörülmemiş kısa süreli kesintiler dışında herhangi bir kesinti yaşanmayacak olup tüm kullanıcılarımız Hitit Üniversitesi ana sayfası ve Bilgi İşlem Daire Başkanlığı web sayfalarından duyuru yoluyla, e-mail veya sms yoluyla en geç bir gün içerisinde bilgilendirilecektir.

Yine yapılan bu çalışmayla beraber 2 GB olan mail kotaları 3 GB’a artırılmış, ek dosya boyutu da 25 MB’a çıkartılmıştır.

Hitit Üniversitesi kurumsal mail hesabı kullanımıyla ilgili tüm mevzuat, yönetmelik ve kurallar aynen geçerlidir. Kurum e-posta smtp, imap, pop3 mail ayarları ve gerekli adres bilgilerinde herhangi bir değişiklik olmayıp ilgili dokümanlar bidb.hitit.edu.tr/hizmetlerimiz kısmından erişilebilir durumdadır. Bahsi geçen durumlarla herhangi bir değişiklik olması durumunda, tüm personele  ana sayfa ve Bilgi İşlem web sayfaları, e-mail veya sms yoluyla bilgilendirme yapılacaktır.

HİTİT ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube