Yayınlanma Tarihi: 10 Ağustos 2018 Cuma

Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Başvuru ve Tercih İşlemleri Başladı

Sağlık alanında lisans tamamlama ile ilgili olarak Yükseköğretim Kurulu’ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bilindiği üzere, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu'nun Geçici 69. maddesinde "Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerinde ise Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu iş birliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulunca belirlenir." hükmü bulunmaktadır. Söz konusu hüküm uyarınca;

1. Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2018 Sağlık Lisans Tamamlamaya başvurabilmektedir. 

2. 2018-2019 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 09/08/2018 (Saat:14:00) – 17/08/2018 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

3. Başvuru ve tercihlerin yapılması aşamasında, adayların ön lisans mezuniyet not ortalamaları YÖKSİS Veri Tabanından otomatik olarak çekilecektir.

4. Adaylar en fazla 20 tercih yapabilecektir.

5. Yerleştirme işlemleri, adayların ön lisans not ortalamalarının 2 ile çarpılarak elde edilecek puanlara göre sıralanarak yapılacaktır. Sağlık Lisans Tamamlama kapsamında 2017 yılında yerleşen adayların bu yıl başvurmaları halinde ise ön lisans not ortalamaları 1 ile çarpılarak yerleştirme işlemine alınacaktır.

6. Lisans programlarına ilişkin belirlenen katkı payı/öğrenim ücretinin ödenmesi gerekmektedir. 

Sağlık Önlisans Mezunlarının Sağlık Lisans Tamamlamalarına İlişkin Usul ve Esaslar'a ulaşmak için Tıklayınız. 

2018 Sağlık Lisans Tamamlama hakkında Sıkça Sorulan Sorulara ulaşmak için Tıklayınız.

2018 Sağlık Lisans Tamamlama kapsamına alınan Önlisans Programları ve tamamlama yapabilecekleri lisans programları için Tıklayınız.

2018 Sağlık Alanında Lisans Tamamlamaya başvurmak için Tıklayınız.

Her Türlü Soru İçin YÖK İletişim Merkezi Telefon Numarası: 0 850 470 09 65 


 Hitit Üniversitesi Rektörlüğü

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube