Yayınlanma Tarihi: 16 Eylül 2018 Pazar

Lisansüstü Programlarımıza 372 Yeni Öğrenci

Üniversitemizin lisansüstü programlarına, her yıl olduğu gibi 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Güz yarıyılında da yoğun bir talep gerçekleşti. Sosyal Bilimler, Fen Bilimleri ve Sağlık Bilimleri Enstitülerimiz bünyesinde tezli/tezsiz yüksek lisans ve doktora programlarımız için daha önce belirlenen toplam 644 kontenjanımız için toplam 1.191 başvuru yapıldı.

Enstitülerimize yapılan geçerli tüm başvurular, ilgili enstitü ve anabilim dalındaki öğretim üyelerimiz tarafından çok titiz bir değerlendirmeye tabi tutulmuş ve neticede her üç enstitümüzün yüksek lisans (tezli ve tezsiz) ve doktora düzeyindeki 34 programına 372 yeni öğrenci adayımız Üniversitemize kesin kayıt hakkı kazanarak HİTÜ’de eğitim alma hakkı kazanmıştır.

Dört yıllık bir lisans programından mezun olduktan sonra başvurulabilen yüksek lisans ya da yüksek lisans programından mezun olduktan sonra başvurulabilen doktora programına başvurularda Üniversitemizin tercih edilirliğinin yüksekliği, şüphesiz Üniversitemizde lisansüstü düzeyde verilen eğitimin kalitesi ve burada görev yapan öğretim elemanlarımızın yetkinlikleri ile doğrudan ilişkilidir. 

Neden Lisansüstü Eğitim?

İş hayatında üniversite mezunu olmanın yanında lisansüstü eğitim, adayı her zaman lisansüstü eğitimin vermiş olduğu farklılıklarla diğer rakiplerinden bir adım öne çıkarmaktadır. Zira adayların yaşadığımız ülkenin eğitim anlamında sunmuş olduğu olanakları kullanma biçimi, onların geleceklerini belirlemektedir. Lisansüstü eğitim;

  1. Mesleği değiştirmede,
  2. Araştırma becerilerini geliştirmede,
  3. Kariyer merdivenlerini daha hızlı tırmanmada,
  4. Belirli bir alanda uzmanlaşmada

her zaman için en iyi yol olarak lisans mezunlarının önünde durmaktadır. Hitit Üniversitesi, lisans mezunlarına bu fırsatları en iyi şekilde sunmak için tüm gücü ile kaliteli bir lisansüstü eğitim vermenin çalışmalarını sürdürmektedir.

Bu vesile ile lisansüstü eğitim almak isteği ile HİTÜ’yü tercih eden ve Üniversitemizde bir programda lisansüstü eğitim programına kayıt yaptırma hakkı elde eden yeni öğrencilerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.


Hitit Üniversitesi Rektörlüğü



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube