Yayınlanma Tarihi: 22 Mayıs 2019 Çarşamba

İntihal.net İntihal Tespit ve Raporlama Programı

Üniversitemizde bir yılı aşkın süredir erişime açık bulunan,  tamamen yerli mühendisler tarafından yazılmış bir benzerlik yazılım programı olan intihal.net,  TÜBİTAK-ULAKBİM tarafından 15 Nisan 2019 tarihinden itibaren tüm üniversitelere EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı) kapsamında kullanıma açılmıştır.

İntihal.net ile;

• Tez, makale ve bildiri ayrımı gözetmeden tüm doküman tipleri sınırsız test edebilmekte, rapor alırken YÖK tezleri ile de karşılaştırma yapılabilmektedir.
  • Depo sorunu yaşamadan, sayfa sayısı ve dosya boyutu sorunu ile karşılaşmadan rapor alınabilmektedir.
  • Türkçe ve İngilizce doküman taramasında kullanılabilmektedir.
  • Akademisyenler öğrenciler için sınıf açabilmekte ve bu sınıf üzerinden analizler yapabilmektedirler.
  • Rapor sonuçları değiştirilemediği gibi çıkarılan kaynaklar da raporda yer almaktadır.

İntihal.net ile ilgili her türlü detaylı bilgiye www.kutuphane.hitit.edu.tr adresinden ulaşılabilmektedir.

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü