Yayınlanma Tarihi: 23 Mayıs 2019 Perşembe

YÖK 100/2000 Doktora Bursiyerlerine TÜBİTAK'tan "Ek Burs" Müjdesi

YÖK’ten yapılan açıklamada, “YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi" kapsamında doktora eğitimi alan bursiyer öğrencilerin bundan böyle TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getirmek şartıyla çift burs alma imkânına sahip olabilecekleri belirtildi. Söz konusu açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Ülkemizin 2023 yılında dünyanın 10 büyük ekonomisinden birisi olma hedefine ulaşabilmesi için “nitelikli bilgi üretimi ve nitelikli insan" kaynağının temini en önemli gerekliliklerin başında gelmektedir.

Bu gereklilikten yola çıkarak “Yeni YÖK" olarak, ülkemizin öncelikli alanlarındaki doktoralı insan kaynağına olan ihtiyacını karşılamak üzere, devlet üniversitelerindeki doktora programlarında öğrenim gören öğrencileri desteklemek amacıyla yükseköğretim tarihinde ilk kez kurguladığımız “YÖK 100/2000 Doktora Burs Projesi" kapsamında doktora eğitimi alan bursiyer öğrencilerimiz, bundan böyle TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getirmek şartıyla çift burs alma imkânına sahip olabilecektir.

Bilindiği üzere YÖK tarafından, YÖK 100/2000 Doktora Bursu kapsamında bu yıl doktora öğrencilerine verilen burs miktarı çalışmayan öğrenciler için aylık 2250 TL idi. Bundan böyle TÜBİTAK tarafından tanımlanmış başarı ölçütlerinden en az ikisini yerine getirebilen bursiyerlerimiz çift burs alma imkânına sahip olup, burs ödemeleri TÜBİTAK tarafından aylık 4.500TL'ye tamamlanacaktır.

YÖK 100/2000 bursiyerlerinin başvuru yapabilecekleri doktora burs programları:

  • 2211/A Genel Yurt İçi Doktora Burs Programı
  • 2211/B Yurt İçi Sosyal Bilimlere Geçiş Doktora Burs Programı
  • 2211/C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı

Yukarıdaki doktora bursları kapsamında YÖK 100/2000 Doktora Bursiyerlerinin aşağıdaki başarı kriterlerinden en az ikisini sağlamaları gerekmektedir:

  1. TÜBİTAK akademik dergilerinde yayımlanmış makale,
  2. SCI,  SCI-Expanded, SSCI veya AHCI tarafından taranan dergilerde yayımlanmış makale,
  3. Uluslararası alan indekslerince taranan dergilerde yayımlanmış makale,
  4. ULAKBİM TR Dizin kapsamında yer alan dergilerde yayımlanmış bilimsel makale,
  5. Bilimsel toplantılarda sunulmuş ve tam metni basılmış sözlü bildiri,
  6. Başvuru tarihinin son günü itibarıyla en az 1 yıl BİDEB bursiyeri ve/veya ARDEB proje bursiyeri olarak bir projede yer almış olmak.

TÜBİTAK 2211 Yurt İçi Lisansüstü Burs Programı kapsamında 2019 yılı 2. dönem başvuruları 15-25 Ekim 2019 tarihleri arasında alınacaktır. Bu programlar ile ilgili detaylı bilgiye www.tubitak.gov.tr/bideb/2211  adresinden ulaşabilecektir.


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube