Üniversite adaylarının bilinçli tercihlerde bulunması amacıyla ilk kez 2016-ÖSYS sürecinde hizmete giren sistem, 2017 tercih döneminde olduğu gibi 2018-YKS tercih döneminde de yoğunlukla başvurulan en önemli bilgi ve rehberlik kaynağı oldu.
2016, 2017 ve 2018 tercih dönemi istatistikleri incelendiğinde YÖK Atlas’ın üniversite adayları ve rehberlerin vazgeçilmez bilgi kaynağı olduğu anlaşılıyor. Tercih dönemlerinde sistemi kullanan sayısı 4 milyon 287 bin kişi oldu.
YÖK Atlas’ı bugüne kadar kullanan kişi sayısı 17 milyon 162 bin oldu
Adayların üniversite ve meslek tercihlerini yaparken daha bilinçli karar verebilmesini sağlamak amacıyla YÖK tarafından geliştirilen ve adaylara adeta kariyer rehberliği hizmeti sunan YÖK Atlas, online olduğu günden bugüne kadar 17 milyon 162 bin farklı kişi tarafından kullanıldı.
YÖK Atlas, 2019 Tercih Dönemine iki yeni modül daha eklenerek giriyor
YÖK Atlas programına, 2019-YKS sonrasında tercih yapacak adayların yanı sıra, yükseköğretim ve eğitim camiasındaki yönetici ve araştırmacılar için çok faydalı olacağı düşünülen Meslek Atlası ve Tercih Listesi modülleri daha eklendi.
Adaylar, Meslek Atlası Modülünde, ÖSYM’nin Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan Devlet, Vakıf, KKTC ve Yabancı üniversitelerde yer alan lisans ve önlisans programları ile ilgili “meslek bazında”, 2018 kontenjan, yerleşme ve tercih edilme bilgilerinin detaylarını süzebilecekler.
Meslek Atlasında her meslek için aşağıdaki özet bilgiler yer almakta:
Aynı zamanda YÖK Atlas kullanıcıları, basit bir üyelik adımı sonrasında, 2019 Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’nda yer alan programlardan en fazla 50 tanesini “tercih listelerine” ekleyebilecekler. Bu sayede YÖK Atlas’ı tekrar kullanmak üzere sisteme tekrar girdiklerinde aynı liste üzerinden işlemlerine devam edebilecekler.