Yayınlanma Tarihi: 07 Ekim 2020 Çarşamba

2020-Dikey Geçiş Sınavı (DGS) Yerleştirme Kayıt İşlemleri

2020-Dikey Geçiş Sınavı’na (DGS) göre tercih yapan adayların yerleştirme sonuçları, https://sonuc.osym.gov.tr adresli ÖSYM’nin resmi internet sayfasında açıklanmıştır.

E-kayıt yaptırmak isteyen adaylar, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının e-devlet kapısı üzerinden sunduğu "Üniversite E-Kayıt" uygulamasını tıklayarak, https://www.turkiye.gov.tr/yok-universite-ekayit adresi üzerinden  09-13 Ekim 2020 saat 23:59'a kadar elektronik kayıt işlemlerini gerçekleştirebileceklerdir.

Elektronik kayıt yapan adayların, ders kayıt işlemlerinde sorun yaşamamaları için e-kayıt işlemlerinin başarıyla gerçekleştirildiğine dair yazıyı ekranda görmeleri gerekmektedir.

Yüz yüze kayıt yaptırmak isteyen adayların, 09-15 Ekim 2020 tarihleri arasında Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına istenilen belgeler ile birlikte bizzat başvurmaları gerekmektedir.

Üniversitemizi tercih ederek kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizi bu güne kadar olan özverili çalışmaları ve tercihlerinden dolayı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

KAYITLARDA İSTENECEK BELGELER
1.2020-DGS sonuç belgesi (İnternet çıktısı),
2.Ön lisans diplomasının aslı (henüz alınmadıysa yeni tarihli mezuniyet belgesi),
3.Ön lisans programında aldığı derslerin içerikleri ve not dökümü(transkript),
4.Nüfus cüzdanı fotokopisi,
5.4 adet 4x5 cm ebadında fotoğraf  (Fotoğraflar son altı ay içinde, adayı kolaylıkla tanınabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır),

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
1.  Yüz yüze kayıt işlemleri, Hitit Üniversitesi Rektörlüğü Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı Kuzey kampüsü Çorum adresinde yapılacaktır. Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.
2.  2020-2021 Eğitim-Öğretim yılı Güz döneminde eğitim uzaktan öğretim yoluyla yapılacaktır.
3.  Elektronik kaydı tercih eden öğrenciler istenilen belgeleri eğitim birimine kargo ile gönderebilirler.
4.  Posta yoluyla ve gönderilen belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
5.  Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.

Kayıt Yeri : Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı - ÇORUM
Telefon     :  0364 219 20 60 – 0364 219 20 66