Yayınlanma Tarihi: 24 Mart 2020 Salı

“YÖK Dersleri Platformu” Öğrencilerin Erişimine Açıldı

Yeni YÖK’ün 2020 yılı hedefleri arasında yer alan “YÖK Dersleri Projesi” kapsamındaki hazırlıklar tamamlanmış olup, üniversiteler tarafından üretilen dijital ders içerikleri YÖK Dersleri Platformu (Yükseköğretim Kurumları Dersleri) adı verilen web ara yüzünde üniversite öğrencilerinin açık erişimine sunulmuştur.

YÖK Dersleri Platformuna https://yokdersleri.yok.gov.tr/ internet adresi üzerinden giriş yapılacaktır. Ayrıca YÖK’ün kurumsal web sitesi ve mobil uygulaması gibi farklı kanallardan da sisteme giriş yapılabilecektir.

YÖK platformun tasarımında “kullanıcı dostu” bir yöntem izleyerek üniversitelerin “akademik sayfalarına benzer” bir ara yüz oluşturmuştur.

Platformun ana sayfasında sol tarafta yer alan ana menülerde “Fakülte / MYO / Lisans Tamamlama / Ortak Dersler / Dijital Eğitim Dersleri” ana başlıklarına giriş yapıldığında ilgili programlardan biri seçildiğinde o programa ait kitaplara dijital ortamda anında erişilebilinmektedir. Seçilen dijital eğitici materyal (kitap) kullanıcı tarafından bilgisayara indirilebilineceği gibi istenildiği takdirde yazılı çıktısı da alınabilecektir.

İlk aşamada “Anadolu, Atatürk ve İstanbul Üniversitesi”nin dijital ders içeriklerinin yer aldığı bu platformun kısa süre içerisinde diğer üniversitelerin de katkılarıyla hem “program ve ders sayısı” hem de “dijital içerik çeşitliliği” açısından daha da geliştirilip zenginleştirilmesi hedeflenmektedir. Platformda şimdilik 27 lisans, 47 önlisans programının dijital ders materyali bulunmaktadır. Ayrıca 7 programın da lisans tamamlama materyali bulunmaktadır. Süreç içerisinde sisteme yeni programlar da eklenerek platform içerik bakımından daha da zenginleştirilecektir.

Dijital ortamda sunulan kitaplara ek olarak yakın bir zamanda üniversiteler tarafından “derslerin video kayıtları, ders sunumları” vb. yeni dijital eğitim malzemeleri de platformda öğrencilerin hizmetine sunulacaktır.

YÖK Dersleri Platformu ile artık farklı üniversitelerdeki akademisyenlerin dersleri ve birikimleri ülkemizdeki bütün üniversite öğrencilerine açılmış olacaktır. Böylelikle öğrencilerin farklı akademik kültürler ile tanışması da sağlanacaktır. 


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube