Yayınlanma Tarihi: 11 Eylül 2020 Cuma

Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları

2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi merkezi yerleştirme puanına ve not ortalamasına göre yatay geçiş ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, Yükseköğretim Kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yandal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmeliği çerçevesinde, Merkezi Yerleştirme Puanı ve Not Ortalamasına göre yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların değerlendirme sonuçları, kayıt tarihleri ve gerekli evraklar aşağıda belirtilmiştir.

Kesin Kayıt İşlemi
1- Yüz yüze kesin kayıt
2- Online kayıt talebi

olmak üzere iki sekilde yapılabilecektir.

Yüz yüze kayıtlar, 21-23 Eylül 2020 tarihleri arasında adayın yerleştiği eğitim birimi (fakülte/meslek yuksekokulu) öğrenci işleri bürosunda yapılacaktır.

Online kayıt yapacak adaylar
, 21-23 Eylül 2020 tarihleri arasında http://kayit.hitit.edu.tr/ adresinden Kullanıcı adı ile sisteme giriş yaparak  online kayıt talebinde bulunacaklardır. Online Kayıt talebinde bulunacak adayların geldiği Üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı ve kayıtlı olduğu üniversiteden yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belgeyi kargo ile 22 Eylül 2020 tarihine kadar Hitit Üniversitesi Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına göndermeleri gerekmektedir. Online Başvuru talebi ile ilgili detaylı açıklama daha sonra yapılacaktır.

2020-2021 Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme  Puanı ile yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrenci listesine ulaşmak için Tıklayınız.

2020-2021 Güz Dönemi Not Ortalamasına göre yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrenci listesine ulaşmak için Tıklayınız.

2020-2021 Güz Dönemi Merkezi Yerleştirme  Puanı ve Not Ortalamasına göre Tıp Fakültesine yatay geçiş başvurusu kabul edilen öğrenci listesine ulaşmak için Tıklayınız.

Kayıt Tarihleri               :   21-23 Eylül 2020 Saat:09:00-16:30 Arası
Yedek Kayıt Tarihleri  :  24-25 Eylül 2020 Saat:09:00-16:30 Arası
Kayıt Yeri                        :   İlgili Fakülte/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Büroları

Yüz yüze Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1.Nüfus Cüzdan fotokopisi (Aslı görülmek koşuluyla fotokopisi alınacaktır.)
2.ÖSYS/YKS Sınav Sonuç Belgesi,
3.Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan Öğrenci Belgesi,
4.4,5 cm x 6 cm ebadında 3 adet fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)
5.Transkript,
6.Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,
7.Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının (ders içeriği) örneği,
8.Not Dönüşüm Tablosu,
9.Geldiği Üniversitede Başarı sıralamasına giren İkinci Öğretim öğrencileri için, %10 başarı sıralamasına girdiğine dair belge,
10.Askerlik Durum Belgesi(29 yaşını doldurmuş erkek adaylar için),

11.Geldiği Üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı (kayıp olması durumunda yerel bir gazeteye ilan verilmesi ve ilanın fotokopisi),
12.Kayıtlı olduğu üniversiteden yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge.

Kayıtla İlgili Önemli Notlar

1.Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.
2.Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.

3.Asıl olarak yatay geçiş yapan öğrencilerin kayıtlarından sonra boş kalan kontenjan olması durumunda yedek adaylar ile iletişime geçilecektir.

Instagram Twitter Facebook Youtube
Tercih İle İlgili Sorunuz mu var?
Birim Yöneticilerimiz İle Görüşün
Uluslararası Ofis