Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2021 Çarşamba

Rektörümüzün, “15 Temmuz Şehitleri Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Terör örgütü FETÖ’nün darbe girişimine karşı büyük bir direniş göstererek Türk Milletinin demokrasi adına destan yazdığı 15 Temmuz, gururu ve hüznü bir arada yaşadığımız gündür.

15 Temmuz 2016’da FETÖ, asırlar boyunca hafızalardan silinemeyecek vahşet dolu bir darbe girişiminde bulundu. Devletimizi, Demokrasimizi ve Cumhuriyetimizi hedef alan hainler, Milletimizin destansı dirayetiyle karşılaştı. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, 251 şehit, 2 binden fazla gazimiz başta olmak üzere kahraman vatan evlatları hainlere göz açtırmayıp, Demokrasiye ve Devletimize sahip çıktı. Yüce Allah’ın inayetiyle Vatanımıza ve milletimize saldıranlar, 15 Temmuz gecesi hezimete uğratıldı. Halkın gücünün üstünde bir güç olmadığını haykıran Milletimizin bu şanlı direnişi, demokrasiye olan bağlılığını göz önüne serdi. Bir daha buna benzer acı tecrübeleri Necip Milletimizin yaşamaması için 15 Temmuz’u unutmayacağız; unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz.

Bundan beş yıl önce hain darbe girişiminde şehit düşen vatan evlatları başta olmak üzere Vatan ve Bayrak uğruna şehadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz eder, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ederim. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun!

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK

Rektör                

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube