Yayınlanma Tarihi: 23 Ağustos 2021 Pazartesi

2020-2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi Yüzde Ona Giren Öğrenciler

Üniversitemiz Eğitim Birimlerinde 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar yarıyılında % 10’a giren öğrenci listeleri aşağıda yer almaktadır. Başarı sıralaması 2547 Sayılı Kanun’un 46. Maddesinin (h) ve (I) bentleri uyarınca bir dönemde yüzde ona giren öğrencilerin belirlenmesinde dikkate alınacak hususlar ve Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan ilkeler çerçevesinde belirlenmiştir.

Yükseköğretim kurumlarında önlisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yan dal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmeliğin 6. Maddesinin 3. fıkrası (Yükseköğretim kurumlarında ikinci öğretimden sadece ikinci öğretim diploma programlarına yatay geçiş yapılabilir. Ancak, ikinci öğretim diploma programlarından başarı bakımından bulunduğu sınıfın ilk yüzde onuna girerek bir üst sınıfa geçen öğrenciler birinci öğretim diploma programlarına kontenjan dahilinde yatay geçiş yapabilirler.) hükmü gereğince; Üniversitemizde İkinci Öğretim programlarında %10’a giren öğrenciler normal öğretim programlarına kurum içi yatay geçiş yapmak isterlerse eğitim gördükleri birimlerine dilekçe ile müracat edebilirler.

İkinci öğretimdeki eğitimlerine devam edecek öğrencilerin 2021-2022 eğitim öğretim yılı güz dönemi harç ücretleri öğrenci bilgi sistemine normal öğretim ücreti kadar yansıtılacaktır.

Başarılarınızın devamını dileriz.




Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı


Formlar ve Belgeler:

2020 - 2021 bahar dönemi sonu %10 giren öğrenciler

Yükseköğretim Kurulu İlkeleri

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube