Yayınlanma Tarihi: 15 Şubat 2022 Salı

Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF)



Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi öncülüğünde 2019 yılında “Yetenek Her Yerde” temasıyla yola çıkan bölgesel kariyer fuarları; üniversiteler, kamu ve özel sektör kurumları ve meslek odalarının iş birliği ile gerçekleştirilen kariyer etkinlikleridir. 2019 yılında farklı bölgelerdeki 8 ilde 87 üniversitenin iş birliği ile düzenlenen kariyer fuarları bu ilk yılında, 70 binden fazla genç yeteneği 351’i kamu kurumu olmak üzere bin 315 işveren ile buluşturmuştur. Her yıl daha çok genç yeteneğe ulaşmayı hedefleyen kariyer fuarları 2020 yılında ise; 130 üniversitenin iş birliği ile 10 ilde gerçekleştirilmiştir. 2021 yılında COVID-19 salgınının etkilerinden korunmak amacıyla ülke genelinde alınan önlemler nedeniyle düzenlenemeyen fuarlar, 2022yılında alınan tedbirler çerçevesinde çeşitli bölgelerde etkinliklerine devam edecektir.



 * Hem öğrenciler ve mezunlar hem de sektör açısından kariyer noktasında önemli katkılar sağlayan bölgesel kariyer fuarları interaktif bir program çerçevesinde birçok sektöre ait kariyer fırsatlarının, meslek bilgilerinin ve istihdam süreçlerinin paylaşılmasını hedeflenmektedir.



 * Bu fuarlar ile özel sektörden yüzlerce firma ve kamu sektöründen çeşitli kurumlar bir araya gelme imkânı bulacaklardır.



 * Gençlerin her birine birer yetenek olduklarını hissettirmeyi hedefleyen “Yetenek Her Yerde” etkinlikleri ile ülkemizin her bölgesindeki üniversiteli gençlerin niteliklerine uygun iş ve staj fırsatlarına erişim sağlaması amaçlanmaktadır. İstihdamın büyük oranını oluşturan KOBİ’lerin; insan kaynakları ve yetenek kazanımı süreçleri hakkında farkındalıklarını ve kapasitelerini artırmak da etkinliklerin bir diğer amacıdır.



 * Üniversiteler bünyesindeki kariyer merkezlerini daha aktif hale getirerek, işverenler ile ilişkilerin güçlendirilmesi hedeflenmektedir. Ayrıca; öğrencilerin meslekler ve sektörler hakkında bilgiye erişim imkânı ile doğru kariyer planlanması oluşturmaları, firma ve kurum temsilcileri ile bire bir etkileşim sağlamaları gibi hedefler planlanmaktadır.



* Fuar etkinlikleri; özel sektör ve firmalar için de oldukça büyük avantajları ve kolaylıkları beraberinde getirmekte, firmaların tanınırlığını ve marka değerini artırmaları açısından fırsatlar yaratmakta ve bünyelerinde ihtiyaç duydukları pozisyonlara uygun yetenekli öğrenciler ile karşılaşmalarına imkân sağlamaktadır.



* İstihdamda kalitenin artması için öğrencilere kariyer planlaması konusunda yol gösterme ve mentörlük yapma amacına hizmet eden firmalar fuar kapsamında gerçekleştirdikleri bilgilendirme, seminer ve atölye çalışması gibi etkinliklerle öğrencilere kolaylıkla ulaşabilecek, onları yakından tanıyabilecek ve öğrencilerin çeşitli fırsatlarla buluşmasına imkân sağlayacaktır.



Bu hedeflerle yola çıkan bölgesel kariyer fuarlarından biri olan Orta Karadeniz Kariyer Fuarı (OKAF), Ondokuz Mayıs Üniversitesi ev sahipliğinde 02-03Mart 2022 tarihlerinde Samsun eski Makro Alışveriş Merkezi’nde gerçekleşecektir.  6 paydaş üniversitenin katılımıyla gerçekleştirilecek olan fuarda Ondokuz Mayıs Üniversitesi; Amasya Üniversitesi, Hitit Üniversitesi, Ordu Üniversitesi, Samsun Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Tokat Üniversitesi ile ortak etkinlikler düzenlenecektir.

OMÜ ve paydaş üniversitelerin öğrencilerinin ve mezunlarının katılımıyla gerçekleşecek olan fuar; bölgede faaliyet yürüten kurumları, kuruluşları, işletmeleri ve üniversiteleri bir araya getirerek hem söz konusu firmaları insan kaynakları anlamında destekleme hem de katılımcı öğrencilerin meslekler hakkında detaylı bilgi alma, firmaları tanıma, girişimcilik, kendi işini kurma gibi konularda bilgilenmesini sağlayarak öğrencilere kariyer planlarına yön vermede yardımcı olmayı amaçlamaktadır.  Firmaların insan kaynakları yetkilileri ile iş/staj fırsatları, kariyer imkânları gibi konularda ilk ağızdan bilgi alma imkanına sahip olacak olan öğrenciler ve mezunlar ayrıca çeşitli kişisel ve mesleki gelişim etkinliklerine, panellere, mülakat simülasyonlarına, akademi-sektör iş birliğine, kariyer konuşmalarına ve firmaların insan kaynakları temsilcileriyle yapılacak görüşmelere katılma şansına sahip olacaklardır.


Fuarda sizleri neler bekliyor...


1 - Atölye Çalışmaları 


2 - Online Kariyer



3 - Kariyer Konuşmaları 



4 - Yarışmalar






Detaylı Bilgi için : Tıklayınız



HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube