Yayınlanma Tarihi: 04 Şubat 2022 Cuma

Bahar Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Açıklandı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Dönemi Merkezi Yerleştirme Puanına ve Not Ortalamasına göre yatay geçiş ile kayıt hakkı kazanan adayların kayıtları, Yükseköğretim Kurumlarında ön lisans ve lisans düzeyindeki programlar arasında geçiş, çift anadal, yandal ile kurumlar arası kredi transferi yapılması esaslarına ilişkin yönetmeliği çerçevesinde, Merkezi Yerleştirme Puanı ve Not Ortalamasına göre yatay geçiş başvurusunda bulunan adayların değerlendirme sonuçları Yatay Geçiş Başvuru İşlemleri Sistemi (UBYS)   https://ubys.hitit.edu.tr/AIS/ApplicationForms/Home/Index?apptype=5  üzerinden yayınlanmıştır.

Kesin kayıt işlemi yüz yüze yapılacak olup 07-08 Şubat 2022 tarihleri arasında adayın yerleştiği eğitim birimi (Fakülte/Meslek Yüksekokulu) öğrenci işleri bürosunda yapılacaktır.

Kayıt Tarihleri: 07-08 Şubat 2022 Saat:09:00-17:00 Arası (Asil)

Kayıt Tarihleri: 09-10 Şubat 2022 Saat: 09:00-17:00 Arası (Yedek)

Kayıt Yeri: İlgili Fakülte/Meslek Yüksekokulu Öğrenci İşleri Büroları

Kesin Kayıt İçin Gerekli Belgeler

1- Nüfus Cüzdan fotokopisi (Aslı görülmek koşuluyla fotokopisi alınacaktır.)

2- ÖSYS/YKS Sınav Sonuç Belgesi,

3- ÖSYM Yerleştirme Belgesi,

4- Yükseköğretim Kurumu’ndan alınan Öğrenci Belgesi,

5- 4,5 cm x 6 cm ebadında 3 adet fotoğraf (Fotoğraflar son altı ay içinde, önden adayı kolaylıkla tanıtabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.)

6- Transkript,

7- Disiplin cezası almadığına ilişkin belge,

8- Geldiği yükseköğretim kurumunda uygulanmakta olan öğretim planının (ders içeriği) örneği veya temin edilebilecek ilgili web sayfası (bilgi paketi web adresi)

9- Not Dönüşüm Tablosu,

10- Geldiği Üniversitede Başarı sıralamasına giren İkinci Öğretim öğrencileri için, %10 başarı sıralamasına girdiğine dair belge,

11-  Askerlik Durum Belgesi (29 yaşını doldurmuş erkek adaylar için),

12- Geldiği Üniversiteye ait öğrenci kimlik kartı (kayıp olması durumunda yerel bir gazeteye ilan verilmesi ve ilanın fotokopisi),

13- Kayıtlı olduğu üniversiteden yatay geçişine engel bir durum olmadığına dair belge.

Kayıtla İlgili Önemli Notlar

1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir.

2- Kayıt için istenen belgelerin aslı görülmeden fotokopisi kabul edilmez.

3- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan adaylar herhangi bir hak talep edemezler.

4- Asıl olarak yatay geçiş yapan öğrencilerin kayıtlarından sonra boş kalan kontenjan olması durumunda yedek adaylar ile iletişime geçilecektir.