Yayınlanma Tarihi: 18 Mart 2022 Cuma

Rektörümüzün 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitlerimizi Anma Günü Mesajı

Çanakkale Zaferi’nin bir yıldönümünü daha kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Tarihte eşine ender rastlanan bu büyük zafer, dönemin en güçlü ordularına karşı milletimizin birlik ve beraberlik duygusu sayesinde kazanılmıştır. Milletimiz, Çanakkale Savaşı’nda, işgale teslim olmayacağını yüksek iman gücüyle yedi düvele ilan etmiştir. Bu zafer, hürriyet ve bağımsızlık için aziz milletimizin evlatlarının kendilerini feda etmekten asla çekinmedikleri eşsiz bir medyan okuma olarak tarihe geçmiştir.

Bu anlamlı günler, bağımsızlık ve hürriyetimiz için ecdadımızın ödediği bedelleri bir kez daha hatırlatmaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle, milli mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferi’nin 107. yıl dönümünü kutluyor, bizlere bu büyük zaferin gurur ve mutluluğunu yaşatan başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, aziz şehitlerimizi ve milli mücadelemizin yürekli kahramanlarını rahmet, minnet ve saygıyla anıyorum.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK