Yayınlanma Tarihi: 22 Nisan 2022 Cuma

Rektörümüzün “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı” Kutlama Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 102’inci yıldönümünde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz.

23 Nisan 1920, vatan topraklarımızın dört bir tarafının işgal edildiği hayati bir dönemde, milletimizin yeniden dirilişinin miladıdır. Milli mücadeleye önderlik eden bir ruh ile açılan Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, kuruluşundan bugüne 102 yıldır, Cumhuriyetimizin ve millet iradesinin en büyük teminatı olmuştur.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Meclisimizin kurulmasıyla çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, bugün ülkemiz ve dünya çocukları tarafından büyük bir coşkuyla kutlanmaktadır. Atatürk’ün bu özel armağanı, Türkiye’nin geleceği çocuklarımıza, gençlerimize olan güveni ve umudunun da bir göstergesidir.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 102. yılını ve geleceğimizin mimarları olan çocuklarımızın “23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım. Bu bayramı dünya çocuklarına armağan eden Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı ve rahmetle anar, milletimizin geleceği olan çocuklarımıza güzel yarınlar dilerim.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör

HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube