Yayınlanma Tarihi: 19 Mayıs 2022 Perşembe

Rektörümüz Prof. Dr. Öztürk’ün 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Kutlama Mesajı

Aziz Milletimizin şanlı tarihinde 19 Mayıs 1919,Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliği ve şecaat abidesi atalarımızın kararlılığıyla vatanımızı işgal edenlere karşı yürütülen kurtuluş mücadelesinde tarihi bir dönüm noktasıdır.

Bağımsız ve müreffeh yarınlara yürüyüşün ilk adımı olan bu kutlu gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine ithaf edilmiştir. 103 yıl önce Samsun'da yakılan diriliş meşalesi, bugün de gençlerimiz sayesinde yolumuzu aydınlatmaya devam etmektedir. Ecdadımızdan intikal eden hür ve bağımsız yaşama iradesiyle, istikbal yolculuğunda gençlerimize olan inancımız tamdır.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve güzel vatanımız için canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi rahmetle anıyor, üniversitemizin değerli öğretim elemanları, öğrencileri ve şanlı Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyorum.

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK