Yayınlanma Tarihi: 14 Temmuz 2022 Perşembe

Rektörümüzün “15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü” Mesajı

Üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen daha dün gibi hatırladığımız 15 Temmuz hain darbe girişimi, Asil Milletimizin kutlu direnişi ile hüzün, gurur ve kahramanlıklarla andığımız bir gün olarak tarihteki yerini aldı. Bu önemli günde; Millet iradesinin üzerinde hiçbir gücün olamayacağını hep birlikte hatırlıyoruz. 

Darbe ve darbe girişimlerinin doğurduğu ağır yükleri her zaman hatırlayan Necip Türk Milleti, 15 Temmuz gecesi destansı bir milli irade ile darbecilere karşı dimdik durdu. Şanlı tarihinde olduğu gibi namusunu, şerefini ezdirmedi; geleceğinin vesayet altına alınmasına göz yummadı.

Aziz Milletimiz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde büyük bir direniş ile bağımsızlığımıza, hürriyetimize, huzur ve refahımıza göz diken her terör örgütünün olduğu gibi FETÖ terör örgütünün de hadlerini bildirdi. Asırlar boyu unutulmayacak vahşet dolu bir darbe girişiminde kahraman vatan evlatları, Yüce Allah’ın inayetiyle hainlere göz açtırmayıp, istiklaline uzanan hain elleri kırarak istikbaline sahip çıktı. O gün ortaya konulan şanlı direniş, 15 Temmuz Destanı olarak tarihin şerefli sayfalarındaki yerini aldı.

Bizler de aziz şehit ve kahraman gazilerimizin emanetine sahip çıkarak her zaman ülkemizin ve milletimizin birliğini, beraberliğini ve huzurunu devam ettirme kararlılığında olacağız. 15 Temmuz’u unutmayacağız; unutulmasına ve unutturulmasına asla izin vermeyeceğiz.

15 Temmuz hain darbe girişiminde şehit düşen vatan evlatları başta olmak üzere Vatan ve Bayrak uğruna şehadet şerbeti içen bütün şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet niyaz eder, gazilik mertebesiyle şereflenmiş gazilerimize en kalbi minnet ve şükranlarımı arz ederim. 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’müz kutlu olsun!

Prof. Dr. Ali Osman ÖZTÜRK
Rektör


                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                


HIZLI ERİŞİM

Instagram Twitter Facebook Youtube